KaPI

Feliratkozás KaPI hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 53 perc 4 másodperc

Pázmány Bölcs-Ész Országos Tanulmányi Verseny

6 óra 8 perc

A PPKE BTK  angol, magyar irodalom, kommunikáció és történelem versenyt hirdet 11-12. osztályos tanulók számára. Részletek a Kar honlapján olvashatók.

 

 

XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny

2018, szeptember 17 - 3:45du

Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

A 2018/2019. tanévre az 5-6. osztályos tanulók részére meghirdetett XXVII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyre 2019 március elejéig lehet nevezni.

Versenyfelhívás további részletei az alábbi linken olvashatók.

http://www.oee.hu/hirek/egyesuleti-hirek/kaan_versenyfelhivas_2019

 

 

Tanulmányi- és sportversenyek, pályázatokHatáskör: OrszágosJelentkezők/résztvevők köre: PedagógusokJelentkezési határidő: 2018. szeptember 17

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

2018, szeptember 12 - 3:51du

VERSENYKIÍRÁS

 

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

2018/19 tanévben.

 

Kedves Kollégák!

 

Ebben a tanévben szeretnénk első alkalommal megrendezni a katolikus középiskolák matematika versenyét  a 9 – 12 évfolyamon tanulók számára is. A sikeres rendezés érdekében fordulunk most Önökhöz.

Az alábbiakban szeretném ismertetni a verseny struktúráját, mely az évek óta jól működő általános iskolai matematika verseny (Katolikus Iskolák Dugonics András Matematikaversenye) hagyományait folytatja:

 

1.forduló: feleletválasztós feladatok

Időpont: 2018. november 14. 14.00 óra

Helyszín: saját iskola

A tanulók munkáit az írató tanárok a megküldött megoldókulcs alapján javítják és a megfelelő (50%) ponthatárt elért tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba regisztrálásra.

 

2.forduló: kidolgozandó feladatok

Időpont: 2019. január 30. 14.00 óra

Helyszín: saját iskola

A tanulók munkáit az írató tanárok javítják a megküldött megoldókulcs alapján és a második fordulóba jutott tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba.

 

3.forduló: Döntő: vegyes logikai feladatok

Kategóriánként a 10 legtöbb pontot elért tanuló kerül a döntőbe.

Prioritás: 1. Második fordulóban elért pontszám 2. Első fordulóban elért pontszám

Időpont: 2019. április 6. 

Helyszín: Katolikus Pedagógiai Intézet, 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

A tanulók munkáit a helyszínen értékeljük, ezután helyben kerül sor az eredményhirdetésre. Mindenki, aki a döntőbe kerül, jutalomkönyvet kap, kategóriánként az első három helyezett külön könyvjutalomban részesül.

Kategóriák: 9., 10., 11., 12. évfolyam.

 

A feladatlapokat elektronikus úton juttatjuk el az iskolákba a KAPI-ban regisztrált címlista alapján. 

A verseny térítésmentes, jelentkezni külön nem szükséges, az első forduló feladatlapjait november elején, egy héttel a verseny előtt juttatjuk el.  

 

Visszajelzést kérünk az indulási szándékot illetően az alábbi e-mailcímen!

 

Elérhetőség:

 • az iskola postacímén (Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, 4600 Kisvárda, Flórián tér 3.)
 • telefon: 06-45-405-210
 • e-mail: szlkkversenygmail [dot] com.

 

Kisvárda, 2018.szeptember 4.

 

    Barcsák Marianna                                        Kerezsi Béla                                              Jenei Miklós

        intézetvezető                                                 igazgató                                              verseny szervező

Tanulmányi versenyek híreiHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: IntézményekJelentkezési határidő: 2018. november 14

Kutatók éjszakája

2018, szeptember 7 - 4:04du

Szeptember 28-án és 29-én lesz a kutatók éjszakája, amikor számos helyszínen ismerkedhetnek a diákok és tanárok a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudható, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket. Regisztrálni a programokra szeptember 12-től lehet.

Pedagógiai tájékoztatás

Dugonics András Matematika Verseny 2018/19

2018, szeptember 6 - 11:27de

VERSENYKIÍRÁS

Katolikus Iskolák Dugonics András Matematika Versenye 
2018/19 tanévben.

Kedves Kollégák!

Ebben a tanévben is szeretnénk megrendezni a katolikus iskolák matematika versenyét  a      4 – 8. évfolyamon tanulók számára. A sikeres rendezés érdekében fordulunk most Önökhöz.

A verseny időrendje:

1.    forduló: feleletválasztós feladatok
Időpont: 2018. november 14. 14.00 óra
Helyszín: saját iskola
A tanulók munkáit az írató tanárok a megküldött megoldókulcs alapján javítják és a megfelelő (50%) ponthatárt elért tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba regisztrálásra.

2.    forduló: kidolgozandó feladatok
Időpont: 2019. január 30. 14.00 óra
Helyszín: saját iskola
A tanulók munkáit az írató tanárok javítják a megküldött megoldókulcs alapján és a második fordulóba jutott tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba. Kategóriánként a 10 legtöbb pontot elért tanuló kerül a döntőbe. Prioritás: 1. Második fordulóban elért pontszám 2. Első fordulóban elért pontszám

Döntő: vegyes logikai feladatok
Időpont: 2019. április 6.  
Helyszín: Páduai Szent Antal Iskola, Piliscsaba
A tanulók munkáit a helyszínen értékeljük, ezután helyben kerül sor az eredményhirdetésre. Mindenki, aki a döntőbe kerül jutalomkönyvet kap, kategóriánként az első három helyezett külön könyvjutalomban részesül. 
Kategóriák: 4 A ; 5 A ; 6 A ; 7.A általános iskolai és 7.G gimnáziumi, valamint 8.A általános iskolai és 8.G gimnáziumi, azaz összesen 7 kategória. 

Az elmúlt években nagy segítséget jelentett számomra a kedves kollégák készséges munkája, amit ezúton is köszönök. Idén is köszönettel veszem ezeket a felajánlásokat. A feladatlapokat elektronikus úton juttatjuk el az iskolákba a KAPI –ban regisztrált címlista alapján.  
A verseny idén is térítésmentes, jelentkezni külön nem szükséges, az első forduló feladatlapjait november elején, egy héttel a verseny előtt juttatjuk el.  

Visszajelzést kérünk az indulási szándékot illetően!

Elérhetőség:
-    az iskola postacímén (Szent Antal Iskola 2081 Piliscsaba, Béla kir. út 72.)                 tel: 06-26- 375322
-    szentantaliskola2081gmail [dot] com  vagy  mocsary [dot] dezso3gmail [dot] com
-    
Piliscsaba, 2018.szeptember 4. 

                    Dr. Ujházy András        Mocsáry Dezső 
                          Igazgató                   versenyszervező

Tanulmányi versenyek híreiHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: IntézményekJelentkezési határidő: 2018. november 14

Óvodai képzések – 2018/19-es nevelési évre

2018, szeptember 6 - 8:39de

Tájékoztatjuk, hogy elkészült a Katolikus Pedagógiai Intézet által a katolikus óvodák óvodavezetői és óvodapedagógusai részére szervezett szakmai képzések programja a 2018/2019-es nevelési évre.

A 2018/19-es nevelési évre az óvodai képzések jelentkezési felületet megnyitottuk.

Letölthető a nevelési évre szervezett óvodai szakmai képzések programfüzete.

Szeretettel hívjuk és várjuk képzéseinkre az érdeklődő óvodavezető,óvodapedagógus kollégákat és munkatársakat.

Óvodai képzések felelőse, elérhetősége: Grolyóné Szabó Éva,
telefon: +36 1 479 30 15, e-mail: grolyonekatped [dot] hu

Nyilvános az új NAT tervezete

2018, szeptember 2 - 9:25du

Az új Nemzeti Alaptanterv tervezete megjelent, és ahhoz szakmai véleményket gyűjtenek készítői. A NAT tervezet letölthető.
 

 

Eseménynaptár

2018, augusztus 31 - 4:06du

Megjelent a 2018/19. évi eseménynaptár, amely androidos mobilalkalmazásként telefonra is letölthető lesz szeptember első hetében. Az elektronikus kiadású eseménynaptár segíteni kívánja a humán tárgyakat oktató tanárokat és tanítókat, valamint az osztályfőnököket, hogy a tanév során a jeles évfordulókról megemlékezhessenek: a korábbi évekhez hasonlóan a magyar irodalom, a magyar történelem, a zenetörténet és a vizuális kultúra jelentős személyiségeit és fontos eseményeit mutatja be. (A vizuális kultúra fejezet egyelőre csonka, kiegészítése szeptember végére várható).

Kiadványok

Zarándoklat - kirándulás - teljesítménytúra

2018, augusztus 29 - 10:37de

A Pálos Rend és a Szalézi Rend programjait ajánljuk figyelmükbe. 

A részletekről az alábbi helyeken tájékozódhat:

 

Renovabis pályázat elszámolás 2018

2018, augusztus 28 - 1:15du

Letölthető a honlapunkról a pályázat elszámolásához szükséges Excel táblázat. Kérjük, figyelmesen olvassák el a kitöltési útmutatót!

A kitöltött Excel táblázat és a postán küldendő dokumentumok beküldési határideje is: 2018. november 25.

Elektronikus beküldési cím: renovabiskatped [dot] hu

Postai beküldési cím: Katolikus Pedagógiai Intézet, 1406 Budapest, Pf. 68.

A borítékra kérjük, írják rá: Renovabis pályázat!

Az intézmény által hiánytalanul elszámolt összeg várhatóan a beküldést követő 40 napon belül érkezik meg az iskola számlájára.

Kérdés esetén munkaidőben tájékoztatást ad: Reszeginé Erdélyi Beáta (renovabiskatped [dot] hu , tel.: +36 1 479 3007)

Zöld hírek 2018 szeptemberére

2018, augusztus 27 - 1:42du

1. Világ legnagyobb tanórája

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a fenntarthatóság 17 Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország, köztük Magyarország is csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája idén negyedik alkalommal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda megbízásából, az UNICEF Magyar Bizottság és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

A szervezők a program lebonyolítását korosztályhoz igazítható óratervekkel és animációs filmmel segítik. A fő cél, hogy 2018. szeptember 24-28. között minél több általános- és középiskola iskola csatlakozzon a kezdeményezéshez és a pedagógusok normál tanítás keretei között megtartsák a tanórát. Regisztrálni a program központi honlapján lehet: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/regisztracio

A 2018. évi Világ Legnagyobb Tanórájának kiemelt témája a 17 Globális Célok valamelyikét szolgáló, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenység. A tananyagok angolul és magyar nyelven lesznek elérhetők a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon.

Ebben az évben arra is invitáljuk a 8-14 éves tanulókat, hogy vegyenek részt egy ún. kódolásos feladatban, egy BBC-féle mikrobit használatán keresztül. Ez a parányi programozható computer hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy gyakorolják a kódolási praktikákat. A feladat 2018. szeptember 24-től november 20-ig lesz elérhető. A magyar programot a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakmai támogatásával valósítjuk meg.

A tanóra megtartása mellett országos pályázatot hirdetünk meg „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” címmel 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középfokú iskola) számára. A pályázatban a 17 Globális Cél valamelyikét szolgáló, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenységgel lehet pályázni. Az iskolák megadott témák közül választhatnak vagy megvalósíthatják saját ötleteiket is.

További információk a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon találhatók.

 

2. Fővárosi Környezetvédelmi Alap  2018. évi pályázata

A pályázat, Budapest környezeti állapotának javítása,  fejlesztése, valamint a Fővárosi Közgyűlés által 2017 augusztusában  jóváhagyott Budapest 2017-2021. időszakra szóló Környezeti Program céljai megvalósításának elősegítésére kerül meghirdetésre, elsősorban az alábbi témakörökben, az alábbi célok megvalósítása érdekében:

 • a szilárd hulladék csökkentése, és a levegőminőség javítása,
 • a hulladék csökkentése, illetve különösen a műanyag-termékek – ünnepi és reklám eseményekhez szervezett tömeges – felhasználásának (léggömb-, lampioneregetés) csökkentése;
 • a szelektív hulladékgyűjtés eredményességének, hatékonyságának növelése,
 • a lakossági hulladékégetés káros hatásaival kapcsolatos megfelelő szemléletformálás;
 • a tudatos és megfelelő vízgazdálkodási szemlélet erősítése,
 • a csapadékvíz helyben tartása: az ingatlanon belüli, önellátó esővíz-visszatartás és hasznosítás;
 • a fővárosi zöldfelületek létrehozása, megújítása, megfelelő gondozása, biológiai aktivitás, sokféleség növelése,
 • az avar és kerti zöld hulladék megfelelő helyben történő komposztálása;
 • különösen a zöldfelületekkel rosszul ellátott helyeken új zöldhomlokzat és zöldtető létrehozása;
 • méhbarát kert, madárbarát kert, rovarhotel létesítése;
 • a budapesti helyi védett természeti területeken a civil és önkéntes aktivitás növelésével járó programok szervezése és lebonyolítása, tanösvények létrehozása, fenntartása.

A pályázatokat Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalához (1052  Budapest, Városház u. 9-11.) 2018. augusztus 31-ig lehet benyújtani  postai úton vagy az Ügyfélszolgálati Irodában személyesen 2018.  augusztus 31-én 12:00 óráig. A borítékra kérjük ráírni: Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2018.
A benyújtás határidejének Budapest Főváros Főpolgármesteri  Hivatalába történő érkeztetés dátuma tekintendő.

Bővebb információ:

A pályázat részletes kiírása és az űrlapok elérhetők a www.budapest.hu honlapon, továbbá a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (Budapest, V. kerület, Bárczy István utca 1-3.; hétfő és szerda: 8.00-18.00, kedd és csütörtök: 8.00-16.30, péntek: 8.00-14.00).

 

3. Energiaközösségek c. program

Iskola közösségeket is meg lehet mozdítani a GreenDependent Egyesület által 7. alkalommal elinduló, elsősorban lakosságnak, családoknak szóló, Energiaközösségek c. programhoz való csatlakozással. Klímakoordinátorokat keresnek új Energiaközösségek szervezésére! Az alábbi hírben olvasható a program háttere és a jelentkezés módja:

http://kislabnyom.hu/hir/klima-koordinatorokat-keresunk-az-osszel-indulo-energiakozossegek-program-7-evadara

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 15.

A környezetbarát iskolakezdéshez ajánl tippeket szintén a GreenDependent:

http://kislabnyom.hu/hir/zold-es-klimabarat-iskolakezdes-kicsiknek-es-nagyoknak

További részletek a programról: http://www.energiakozossegek.hu/ EnergiaKözösségek facebook oldala

 

4. ERDŐVARÁZS - ingyenes részvétel mellett nyerhető osztálykirándulás!

2018-ban ismét beköltözik az erdő a belvárosba! Ökoiskolákból érkező, alsó tagozatos iskolás csoportok jelentkezését várja 2018. szeptember 21-én, pénteken 12:30-tól vagy szeptember 22-én, szombaton 10:00-től a Szabadság téren zajló „Erdővarázs” családi nap erdei iskola programjaira az eseményt lebonyolító Országos Erdészeti Egyesület.

A tavalyi siker után az Erdővarázs Családi Napon 2018-ban ismét erdész szakemberek mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő iskolások számára. Összesen 15 tematikus sátorban két-két erdőgazdaság biztosít az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló foglalkozásokat és bemutatókat egy-egy fontos erdészeti tevékenységi terület megismeréséhez.

A szervezett erdei iskola programokra idén is két időpontban lehet jelentkezni. A szervezett foglalkozásokon kívül is a rendezvény szabadon látogatható.

Szervezett erdei iskola foglalkozások időpontja:

2018. szeptember 21. (péntek) 12:30-16:00

2018. szeptember 22. (szombat) 10:00-12:00

Helyszín: Budapest, Szabadság tér (V. kerület)

A résztvevők köre: ökoiskolák alsó tagozatos diákjai.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési lap hamarosan letölthető a http://erdovarazs.hu/ honlapról.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Teremtésvédelemi hírek

Álláshirdetés pedagógusok számára

2018, július 26 - 3:05du

A Katolikus Pedagógiai Intézet felvételt hirdet főállású, heti 40 órában foglalkoztatott pedagógia szakértő álláshelyre középiskolai tanárok számára.

A munkakör tartalma:

 • az általános iskolai felső tagozatos és középiskolai 5 órás, tantárgyhoz köthető képzések szervezése, lebonyolítása,
 • a fenti képzések szakmai tartalmát összeállító tantárgygondozókkal való kapcsolattartás,
 • lehetőség képzések fejlesztésébe és megtartásába való bekapcsolódásra.

 

Az elvárások:

 • középiskolai tanári végzettség (egyetem vagy MA),
 • pedagógus szakvizsga vagy a szakiránynak megfelelő doktori végzettség,
 • legalább 7 éves tanítási tapasztalat,
 • a Word, Excel, PowerPoint programok felhasználói szintű ismerete,
 • felelősség az önálló munkavégzésre,
 • közösségben való harmónikus együttműködés.

 

Előnyt jelent:

 • a tanügy-igazgatásban való jártasság.

 

A munkakör betöltésének legkorábbi dátuma:

 • 2018. augusztus 27.

 

Bérezés:

 • a pedagógus életpályamodell előmeneteli rendszere alapján, a jelentkező jelenlegi besorolása alapján (Pedagógus I., II., Mester). 

 

Jelentkezés helye és módja:

 • emailben a barcsakkatped [dot] hu címre kell a pályázatot benyújtani,
 • a jelentkezés folyamatos,
 • a jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia: szakmai önéletrajz, a végzettségeket igazoló dokumentumok (egyetemi vagy MA diploma, valamint pedagógus szakvizsga vagy a szakiránynak megfelelő doktori végzettség) szkennelt változata, rövid (max. 1 oldal) levél arról, hogy milyen ismeretei vannak a pedagógiai-szakmai szolgáltatásról, milyen kapcsolódási pontjai esetleg az Intézethez, egy referenciaszemély megnevezése és elérhetőségei (olyan személy, aki a jelentkező szakmai munkáját ismeri!).
Hírek

Álláshirdetés portás munkakörre

2018, július 26 - 2:21du

A Katolikus Pedagógiai Intézet felvételt hirdet főállású, heti 40 órában foglalkoztatott portás munkakörre.

A munkakör tartalma:

 • az MKPK Irodaház portájának működtetése: épület nyitása/zárása, vendégek fogadása, irányítása,
 • a Katolikus Pedagógiai Intézet fővonalának kezelése,
 • lehetőség képzések fejlesztésébe és megtartásába való bekapcsolódásra.

 

Az elvárások:

 • középiskolai végzettség,
 • a Word, Excel, PowerPoint programok felhasználói szintű ismerete,
 • felelősség az önálló munkavégzésre,
 • közösségben való harmónikus együttműködés.

 

Előnyt jelent:

 • műszaki végzettség.

 

A munkakör betöltésének legkorábbi dátuma:

 • 2018. szeptember 15.

 

Munkaidő és bérezés:

 • váltott műszakban: hétfőtől péntekig, 6.00-14.00, 13.00-21.00
 • bérezés - a végzettséget figyelembe véve - megállapodás alapján, délutáni bérpótlékkal.

 

Jelentkezés helye és módja:

 • emailben a barcsakkatped [dot] hu címre kell a pályázatot benyújtani,
 • a jelentkezés folyamatos,
 • a jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia: önéletrajz, a végzettséget igazoló dokumentum (középfokú végzettség) szkennelt változata, egy referenciaszemély megnevezése és elérhetőségei, nyilatkozat a büntetlen előéletről és annak vállalása, hogy ha munkaviszony létesítésére kerül sor erkölcsi bizonyítványt nyújt be.
Hírek

Nyári szabadság

2018, július 25 - 8:55de

Munkatársaink a nyári szabadságukat töltik, de minden nap elérhető pedagógus kolléga az Intézetben. A 06-1-479-3000 központi telefonszámon keressen bennünket!

Nemzetközi keresztény iskolai vezetőképző

2018, július 18 - 3:57du

A bécsi Kirchliche Pädagogische Hochschule a New York-i Fordham Egyetemmel együttműködve a 2019/20-as tanévben is meghirdeti angol, illetve német nyelvű vezetőképzőjét a keresztény oktatási intézmények pedagógusai számára.

Pedagógiai tájékoztatás

30+

2018, június 26 - 12:59du

A pályázat keretében 72 db kihelyezett képzés megtartására kerül sor 2018/2019-es tanévben. Július 2-ig valamennyi pályázót értesítettük az eredményről.

Hírek

Intézményvezetői értekezlet

2018, június 26 - 12:59du

Tisztelettel és szeretettel várjuk a 2018/2019-es tanév tanévnyitó intézményvezetői értekezletére!

Időpont: 2018. augusztus 24. 10.00-15.00
Helyszín: Szent Margit Gimnázium, (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)
Jelentkezési határidő: 2018. július 6.

A program:
valamennyi intézményvezető (Díszterem)
10.00 - 10.10   Köszöntő, Dr. Ternyák Csaba, egri érsek, az MKPK Iskolabizottságának elnöke
10.10 - 10.15   dr. Tóth Tamás, az MKPK új titkárának bemutatkozása
10.15 - 11.15   A 2018/2019-es tanév feladatai, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnök-helyettese 
11.15 - 12.00   A BTMN- és SNI tanulókról (jogszabály-változások, vezetői feladatok), Metzger Balázs, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat  főigazgató-helyettese
12.00 - 12.15   A 2018/2019-es tanév rendje a Katolikus Pedagógiai Intézetben, Barcsák Marianna, a Katolikus Pedagógiai Intézet vezetője
12.15 - 12.45   ebédszünet

óvodai terület (Apor Vilmos terem)
12.45 - 13.35   Óvodás gyermekek indokolatlan hang és zajterhelése, Berndt Mihály, környezetvédelmi szakmérnök  
13.35 - 14.25   Asszertivitás és kommunikáció, Jávorné dr. Kolozsváry Judit, pszichológus

iskolai terület (Díszterem):
12.45 - 12.55   Szótárfejlesztés közösen, Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó vezérigazgatója
12.55 - 13.10   Katolikus tananyagfejlesztés – a főszerkesztők bemutatkozása, közös tervek, feladatok, Sályiné Pásztor Judit, Valaczka András, Kovács Örs
13.05 - 14.35   Az új Nemzeti Alaptantervről, előadók egyeztetés alatt

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 21.Az értekezlet napja: 2018. augusztus 24. 10:00 - 15:00Helyszín: Szent Margit Gimnázium, 1114 Budapest, Villányi út 5-7.Jelentkezés űrlapJelentkezésEzen a felületen tud a képzésre jelentkezni. Az értekezlet megnevezése * - A katolikus közoktatási intézmények vezetőinek értekezlete 2018. 08. 24. (Szent Margit Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 5-7.) - Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése)• A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények a listából kiválaszthatók (a székhely helysége szerinti sorrendben). Az intézmény OM azonosítóját begépelve a listaelemre ugrik a fókusz, nem kell görgetni. • Amennyiben katolikus köznevelési intézmény fenntartója képviseletében jelentkezik a képzésre, válassza a "Fenntartó" listaelemet! Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése) * - Válasszon! -Fenntartó (katolikus köznevelési intézmény fenntartója)200655: Abaliget, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola201678: Adács, Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola033474: Ajak, Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde201664: Ajka, Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola027888: Akasztó, Kunszt József Katolikus Általános Iskola032345: Albertirsa, Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola203245: Alsószentiván, Fatimai Boldogasszony Általános Iskola063918: Alsószentmárton, Szent Márton Óvoda201717: Apc, Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola203165: Baja, Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda027959: Baja, Szent László Általános Művelődési Központ032292: Balassagyarmat, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium031494: Balaton, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola201570: Balkány, Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda029149: Bánréve, Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda201509: Bátonyterenye, II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola201801: Besenyszög, Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola203244: Bicske, Szent László Általános Iskola032460: Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium037744: Budaörs, Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola034997: Budapest, Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda035362: Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium035357: Budapest, Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium102783: Budapest, Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium034894: Budapest, Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium064274: Budapest, Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodája203262: Budapest, Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakgimnázium201258: Budapest, Karmel Kiskertje Katolikus Óvoda101740: Budapest, Katolikus Pedagógiai Intézet203265: Budapest, Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola034686: Budapest, Liliomkert Katolikus Óvoda200515: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola200031: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola201549: Budapest, META-Don Bosco Szakgimnázium035100: Budapest, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola034858: Budapest, Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda035115: Budapest, Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium035010: Budapest, Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola035260: Budapest, Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola035259: Budapest, Piarista Gimnázium035147: Budapest, Reménység Katolikus Általános Iskola035077: Budapest, Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola...201316: Budapest, Sashegy Családi Óvoda035490: Budapest, SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium100565: Budapest, Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium035358: Budapest, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium034474: Budapest, Szent Gellért Óvoda034796: Budapest, Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium101464: Budapest, Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda034851: Budapest, Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium035136: Budapest, Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola035239: Budapest, Szent Margit Gimnázium034253: Budapest, Testvérkék Ferences Óvoda038440: Budapest, Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola037300: Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda036589: Celldömölk, Szent Benedek Katolikus Általános Iskola030489: Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola202724: Csurgó, Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola057753: Dabas-Sári, Szent János Katolikus Általános Iskola203167: Debrecen, Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola031107: Debrecen, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium201583: Debrecen, Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037878: Debrecen, Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium202518: Devecser, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola203188: Dombóvár, Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda036267: Dombóvár, Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium201611: Dunakeszi, Szent Erzsébet Katolikus Óvoda201768: Dunasziget, KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde201550: Edelény, Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium201577: Edelény, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola031619: Eger, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium040549: Eger, Érseki Szent József Kollégium031610: Eger, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium040542: Eger, Szent Hedvig Kollégium031455: Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola201783: Egyek, Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola038304: Egyházasgerge, Szent József Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201784: Encs, Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037326: Érd, Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola031960: Esztergom, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola031986: Esztergom, Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola031817: Esztergom, Mindszenty József Katolikus Általános Iskola031934: Esztergom, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium031814: Esztergom, Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola201722: Felsőzsolca, Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola032353: Fót, Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium032823: Fót, Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodája031148: Fülöp, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola202814: Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola033569: Geszteréd, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola203124: Girincs, Maria Immaculata Katolikus Óvoda201609: Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola039381: Göd, Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium038127: Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium037714: Gödöllő, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda200113: Gyöngyös, Ferences Rendi Autista Segítő Központ, Általános Iskola, Fogyatékos Személyek Otthona, Gondozóháza...031646: Gyöngyös, Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201534: Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda201225: Gyöngyös, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola201521: Gyöngyös, Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium031539: Gyöngyössolymos, Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola030712: Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium030698: Győr, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium030549: Győr, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda063873: Győr, Szent Orsolya Rend Győri Leánykollégiuma036317: Gyulaj, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda031238: Hajdúdorog, Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium029156: Hangony, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201690: Hatvan, Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201528: Hatvan, Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola029121: Hernádkak , Mátyás Király Katolikus Általános Iskola202748: Heves, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola201713: Hodász, Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda200824: Hódmezővásárhely, Mária Valéria Keresztény Óvoda201592: Homrogd, Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda203089: Ipolydamásd, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gézengúz Ipolydamásdi Óvoda027829: Jánoshalma, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola036641: Jánosháza, Szent Imre Általános Iskola201711: Jászalsószentgyörgy, Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201762: Jászapáti, Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium201684: Jászapáti, Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola035844: Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium102547: Jászberény, Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola035928: Jászfényszaru, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola031585: Kál, Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola027743: Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium034155: Kaposvár, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola100819: Kaposvár, Szent Imre Kollégium033770: Kaposvár, Szent Margit Katolikus Óvoda030491: Kapuvár, Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda200450: Karácsond, Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola203114: Karcag, Györffy István Katolikus Általános Iskola201341: Karcag, Szent Pál Marista Általános Iskola201562: Kazincbarcika, Angyalkert Görögkatolikus Óvoda029382: Kazincbarcika, Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium201492: Kazincbarcika, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium201551: Kecel, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda027949: Kecskemét, Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda200702: Kecskemét, Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola035938: Kenderes, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda039431: Keszthely, Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely200434: Keszthely, Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola063879: Kiskunfélegyháza, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium027977: Kiskunhalas, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium027803: Kiskunhalas, Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda027825: Kiskunmajsa, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda203168: Kiskunmajsa, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201587: Kisvárda, Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033661: Kisvárda, Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda031821: Komárom, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda027208: Komló, Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda029145: Köröm, Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskola036598: Kőszeg, Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium029757: Makó, Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium033540: Máriapócs, Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola033257: Máriapócs, Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda203254: Martonvásár, Szent László Katolikus Óvoda033393: Mátészalka, Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola201480: Mátészalka, Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola201390: Mélykút, Szent Tamás Katolikus Általános Iskola201750: Mezőkövesd, Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola028895: Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola203178: Mezőnyárád, Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola201761: Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola201560: Miskolc, Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium038090: Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium028992: Miskolc, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium201794: Miskolc, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda039232: Miskolc, Kelemen Didák Fiúkollégium200144: Miskolc, Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola200298: Miskolc, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda028611: Miskolc, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde201516: Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda032816: Mogyoród, Laura Vicuna Római Katolikus Óvoda027217: Mohács, Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Selige Gisela Katolische Grundschule und Kindergarten202750: Mohács, Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Katolische Grundschule und Kindergarten Park Strasse030043: Mór, Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola030270: Mosonmagyaróvár, Hildegard Óvoda030502: Mosonmagyaróvár, Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda029047: Múcsony, Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola200668: Nagybajom, Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium200966: Nagybaracska, Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola033649: Nagykálló, Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium037513: Nagykanizsa, Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda201744: Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola037722: Nagykőrös, Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola032716: Nagykőrös, Názáret Római Katolikus Óvoda201781: Nagykörű, Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda200047: Nyergesújfalu, Zafféry Károly Szalézi Középiskola201576: Nyíracsád, Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola201584: Nyíradony, Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033660: Nyírbátor, Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium201558: Nyíregyháza, Árpád-házi Szent Piroska Szakközépiskola és Szakgimnázium201829: Nyíregyháza, Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033665: Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola033128: Nyíregyháza, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium033547: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola033264: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda200468: Nyírtelek, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201525: Ózd, II. János Pál Katolikus Általános Iskola029306: Ózd, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium036276: Paks, Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium030697: Pannonhalma, Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium201410: Pannonhalma, Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium036891: Pápa, Szent Anna Római Katolikus Óvoda037011: Pápa, Szent István Római Katolikus Általános Iskola201696: Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola201536: Patak, Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola032392: Pécel, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda027396: Pécs, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma200436: Pécs, Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium201785: Pécs, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda027264: Pécs, Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium100522: Pétfürdő, Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium032450: Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola032970: Piliscsaba, Szent László Óvoda033556: Pócspetri, KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda037766: Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola029139: Sajólád, Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola032031: Salgótarján, Jó Pásztor Katolikus Óvoda201561: Sárospatak, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda201597: Sárospatak, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola036604: Sárvár, Szent László Katolikus Általános Iskola202725: Sátoraljaújhely, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium039228: Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium201594: Sátoraljaújhely, V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda027218: Siklós, Szent Imre Katolikus Általános Iskola030711: Sopron, Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium027845: Sükösd, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Általános Iskola030578: Szany, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201766: Szászberek, Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola202722: Szécsény, Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium029752: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium040365: Szeged, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium030182: Székesfehérvár, Ciszterci Szent István Gimnázium030070: Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda036416: Szekszárd, Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola036285: Szekszárd, Szent József Katolikus Általános Iskola, Katholische Grundschule és Szent Rita Katolikus Óvoda037730: Szentendre, Ferences Gimnázium037729: Szentendre, Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvoda200886: Szerencs, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201726: Szerencs, Bolyai János Katolikus Általános Iskola028555: Szikszó, Bethánia Napköziotthonos Óvoda203175: Szikszó, Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola032579: Szob, Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium201420: Szolnok, Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201078: Szolnok, Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda201326: Szolnok, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium036626: Szombathely, Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium036732: Szombathely, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium034005: Tab, Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda203102: Tamási, Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda101607: Tapolca, Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola036793: Tapolca, Szent Erzsébet Óvoda201522: Tarnabod, Máltai Óvoda és Általános Iskola031709: Tatabánya, Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda031856: Tatabánya, Szent Margit Általános Iskola202813: Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola037073: Tihany, Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája038346: Tiszabő, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola035963: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola201862: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Óvoda201556: Tiszafüred, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda201669: Tiszajenő, Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda202730: Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola036385: Tolna, Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola201573: Törökszentmiklós, Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda201199: Újfehértó, Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201756: Újfehértó, KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium037734: Vác, Karolina Katolikus Általános Iskola Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola032571: Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium032735: Vác, Szent Család Katolikus Óvoda031550: Vámosgyörk, Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola200422: Várpalota, Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola201791: Vecsés, Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium203217: Veresegyház, Veresegyházi Katolikus Gimnázium040665: Veszprém, Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium038156: Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola036804: Veszprém, Szent Margit Római Katolikus Óvoda037039: Veszprém, Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola201818: Zagyvaszántó, Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola037526: Zalaegerszeg, Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037362: Zalaegerszeg, Szent Család Óvoda037577: Zalaszabar, Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola032655: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola032464: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Amennyiben katolikus köznevelési intézményfenntartó képviseletében jelentkezik a képzésre, adja meg a fenntartó nevét! Fenntartó neve * - Válasszon! -Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli KongregációjaBoldogasszony IskolanővérekCiszterci Iskolai FőhatóságCongregatio JesuCsornai Premontrei PrépostságDebrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeEgri FőegyházmegyeEsztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai FőhatóságaGödöllői Premontrei PerjelségGyőri EgyházmegyeHajdúdorogi FőegyházmegyeJézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek KongregációjaJézus Társasága Magyarországi RendtartományaKalocsa-Kecskeméti FőegyházmegyeKaposvári EgyházmegyeKolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó SzervezetKonventuális Ferences Minorita RendKrisztus Légiója KongregációMagyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi FőapátságMagyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés PerjelségMagyar Bencés Kongregáció Szent Mór PerjelségMagyarok Nagyasszonya Ferences RendtartományMária Iskolatestvérek SzerzetesrendMegváltós NővérekMiasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek TársulataMiskolci EgyházmegyeMisszióstársaság (Lazaristák)Notre Dame Női Kanonok- és TanítórendNyíregyházi EgyházmegyePécsi EgyházmegyePécsi Püspöki Hittudományi FőiskolaPiarista Rend Magyar TartományaPremontrei Női KanonokrendSegítő Szűz Mária Leányai Don Bosco NővérekSzalézi Intézmény FenntartóSzékesfehérvári EgyházmegyeSzent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita KözösségeSzent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek TársulataSzeretet Leányai TársulataSzociális MissziótársulatSzombathelyi EgyházmegyeVáci EgyházmegyeVeszprémi FőegyházmegyeEgyéb ... Fenntartó neve Egyéb ... Jelentkező neve * Jelentkező e-mail címe * Megjegyzések, kérések Az adatvédelmi tájékoztatót ismerem. Hozzájárulok az adataim kezeléséhez. * A Katolikus Pedagógiai Intézet számára fontos a személyes adatok védelme, ezért a partnereink személyes adatait körültekintéssel és bizalmasan kezeljük. A jelen űrlapon megadott személyes adatát kizárólag a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenység végzéséhez használjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelően. A teljes Adatvédelmi Tájékoztatót a honlapunkon megtalálja, kérjük olvassa el! Kérjük, jelölje be, hogy az Adatvédelmi Tájékoztatót ismeri, kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja a megadott személyes adatai fenti célú adatkezeléséhez! Adatvédelmi tájékoztató igen

Életműdíjat kapott a pétfürdői Kolping-iskola igazgatója

2018, június 26 - 10:15de

Gratulálunk Fodor Gábor igazgató úrnak!

Fodor Tamás, a pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium címzetes igazgatója vehette át az intézményt fenntartó Magyar Kolping Szövetség (MKSZ) életműdíját négy évtizedes iskolaszervezői, intézményvezetői és pedagógusi munkásságának elismeréséül június 1-jén.

Fodor Tamás karizmatikus, empatikus személyisége volt a záloga egy olyan országos beiskolázású tanintézmény megteremtésének, ahol a hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető, családjuktól gyakran leszakadó, az oktatási lehetőségektől is távol maradó, nemegyszer fogyatékkal élő fiataloknak segítséget nyújthattak általános és szakirányú tanulmányaik elvégzéséhez, valamint önálló életkezdetük elősegítéséhez.

A laudációban Ballai Ottó oktatási referens méltatta a díjazott négy évtizedes pedagógiai munkásságát. Fodor Tamás a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett. Első munkahelye a várpalotai 8. sz. Általános Iskola volt, ahol magyar nyelv- és irodalomtanárként, népművelőként, majd gyógypedagógiai tagozatvezetőként dolgozot;, 1989-től az intézmény vezetője lett.

Fodor Tamást 1992-ben keresték fel a Magyarországon újraalakuló MKSZ vezetői, hogy alapító igazgatóként álljon a Pétfürdőn szerveződő intézmény élére, s hozzanak létre ott egy szakiskolát azoknak a tanulóknak, akiknek szülei valamilyen oknál fogva nem tudták a nevelésüket megoldani (például állami gondozásba kerültek), vagy akik a családi biztonság hiánya miatt nem élhették át a ragaszkodni és kapaszkodni tanulást.

Az Adolf Kolping szeretet–nevelés–oktatás elve alapján működő tanintézmény immár 22 éve biztosít otthont és közösséget a hátrányos helyzetű fiataloknak. Az alapító atya szellemében végzett tevékenységük során az iskola nevelői Fodor Tamás vezetésével olyan fiatalokat nevelnek, akik közül nagyon kevesen kaptak és kapnak otthon keresztény erkölcsi nevelést, legtöbben nincsenek megkeresztelve sem, s többségüknek nincs is igazi otthona. Sokan vannak, akiknek a pétfürdői iskola közössége jelenti az első igazi otthont, s itt találkoznak először a hit, a vallás közösséget összetartó erejével is.

E tevékenységben való áldozatos szervezőtevékenységéért Fodor Tamás elsőként vehette át az MKSZ által a közelmúltban alapított életműdíjat.

Kolping-díjat kapott Lehőcz Szabina táncpedagógus, a mohácsi Kolping-iskola tanára. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye, Magyar Kurír

Hírek

Tankönyvjegyzék

2018, június 21 - 12:41du

A 2018/2019-es tanévre szóló tankönyvjegyzék az Oktatási Hivatal honlapján érhető el.

Oldalak