Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 55 perc 20 másodperc

Mai evangélium – 2018. április 24.

3 óra 44 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 10,22–30

Legyetek irgalmasok! – Ferenc pápa tizenhat papot szentelt a Szent Péter-bazilikában

2018, április 23 - 7:58du
Ferenc pápa április 22-én, a Jó Pásztor vasárnapján, a hivatások világnapján a Szent Péter-bazilikában pappá szentelt tizenhat diakónust.

A visegrádi országok tábori lelkészi szolgálatainak képviselői találkoztak Budapesten

2018, április 23 - 7:31du
A visegrádi országok (V4) tábori lelkészi szolgálatait képviselő püspökök, lelkipásztorok számára tartottak konferenciát Budapesten, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban április 23-án. Az egymás megismerése és megerősítése céljából rendezett tanácskozást hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

Megerősítették Ábrahám Béla szalézi tartományfőnöki kinevezését

2018, április 23 - 7:14du
Április 21-én Tadeusz Rozmus regionális elöljáró Ángel Fernández Artime rendfőnök képviseletében hivatalosan meghosszabbította Ábrahám Béla tartományfőnöki megbízatását. A szaléziak ünnepi eseményét az óbudai Segítő Szűz Mária-kápolnában tartották.

125 éves a Bencés Konföderáció

2018, április 23 - 6:39du
XIII. Leó pápa 125 éve alapította a Bencés Konföderációt, amely a különben önálló bencés kongregációkat fogja össze. Az évforduló alkalmából a kongregációk képviselői Rómában gyűltek össze; április 19-én a pápa is fogadta őket a Vatikánban.

Szülővárosába, Sopronba látogatott a Peruban szolgáló misszionárius

2018, április 23 - 5:55du
Szabó Zsolt msp atya, a Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái Missziós Mozgalom tagja három év után három hét szabadságra érkezett Peruból szülővárosába, Sopronba a közelmúltban.

Politika, hatalom, pénz – Harmadik alkalommal lesz „Szólj be a papnak!” vitaest Pécsett

2018, április 23 - 5:20du
Országszerte népszerűek a „Szólj be a papnak!” programok – nincs ez másként Pécsett sem, ahol április 25-én harmadik alkalommal lehet kényes témákról kérdezni a különböző felekezetek képviselőit. A téma ezúttal: politika, hatalom, pénz.

A lengyel püspökök körlevele: Az érett patriotizmusnak semmi köze nincs a nacionalizmushoz

2018, április 23 - 4:37du
Az érett patriotizmusnak semmi köze nincs a nacionalizmushoz és a más kultúrákkal és hagyományokkal szembeni elzárkózáshoz. Másfelől viszont nincs semmi köze a ma egyre divatosabbá váló internacionalizmushoz sem, amely elmossa az egyes nemzetek közötti különbségeket – írják a lengyel püspökök.

Erdélyi diákok látogattak a szombathelyi premontrei gimnáziumba

2018, április 23 - 4:15du
Gyimesi diákokat láttak vendégül a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tizedikesei. Az esemény a tavaly őszi Határtalanul! program keretében megvalósult út viszonzása, mely során a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceumba látogathattak el a szombathelyi diákok.

Iskolahimnusz-író pályázatot hirdet a domonkos nővérek kőszegi iskolája

2018, április 23 - 4:02du
A domonkos nővérek fenntartásában álló kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pályázatot hirdet iskolahimnusz írására. A beküldés határideje: június 30.

Iskolahimnusz-író pályázatot hirdet a domonkos nővérek budakeszi iskolája

2018, április 23 - 4:02du
A domonkos nővérek fenntartásában álló Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pályázatot hirdet iskolahimnusz írására. A beküldés határideje: június 30.

Felvidéki vendégek a Győri Egyházmegyei Karitásznál

2018, április 23 - 3:42du
Április 18-án a Nagyszombati Főegyházmegyéhez tartozó Dunaszerdahelyről érkeztek vendégek Győrbe, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Győri Egyházmegyei Karitásszal, és megbeszélést folytassanak a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

Ökumenikus ifjúsági találkozót tartottak Nagyváradon a taizéi lelkiség jegyében

2018, április 23 - 3:17du
Közös imával kezdődött április 20-án „A közösség öröme – Bucuria comuniunii” főcímmel szervezett kétnapos ifjúsági találkozó a nagyváradi Posticum Keresztény Kulturális Központban. A harmadízben megrendezett program a taizéi lelkiség jegyében zajlott.

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 23-án

2018, április 23 - 3:12du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Elhunyt Marosi János

2018, április 23 - 2:42du
A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a rokonság a föltámadás reményében tudatja, hogy Marosi János nyugalmazott plébános életének 88., papságának 48. évében április 19-én szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének.

Szent II. János Pál: „A keresztre feszített és feltámadt Krisztus nevében mondom: Térjetek meg!”

2018, április 23 - 2:00du
A szicíliai püspökök május 9-én ünnepélyes szentmisét mutatnak be Agrigentóban Szent II. János Pál történelmi látogatásának 25. évfordulója alkalmából. A főpásztorok ezzel kapcsolatban emlékeztettek a lengyel pápa erőteljes felhívására, amellyel megtérésre szólította fel a maffia tagjait.

Szentmisét tartottak a lillafüredi Limpiászi keresztnél – KÉPRIPORT

2018, április 23 - 1:08du
Kalna Zsolt minorita tartományfőnök mutatott be szentmisét a miskolc-lillafüredi Limpiászi keresztnél április 21-én.

Agyonlőttek gyóntatás közben egy papot Közép-Mexikóban

2018, április 23 - 12:16du
Agyonlőttek egy római katolikus papot Mexikó középső részén – közölték a hatóságok április 21-én. Egy héten belül ez már a második ilyen eset a latin-amerikai országban.

Kaposváron mutatjuk be a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

2018, április 23 - 11:29de
A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a „Bőrünk alá bújt Isten” című, Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet. A könyvet Kaposváron mutatjuk be április 25-én, szerdán.

Szent Adalbert püspök és vértanú

2018, április 23 - 10:40de
Szent Adalbertre emlékezünk liturgikus emléknapján, április 23-án. A vértanú püspök 994–995-ben járt Magyarországon, ő keresztelte és bérmálta meg Szent Istvánt. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentje.

Oldalak