Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 59 perc

A papnövendék válaszol – Miért vannak festmények a templomok falain?

2 óra 11 perc
Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke. Írásait rendszeresen közreadjuk oldalunkon.

Az édesapákat köszöntötték Szent József ünnepe alkalmából több külhoni plébánián

3 óra 21 perc
A határon túli egyházmegyékben is több helyen köszöntötték az édesapákat Szent József, Szűz Mária jegyese ünnepe alkalmából. A Bihar megyei Margittán és a vajdasági Magyarszentmihályon március 17-én imádkoztak az apákért.

Megújult a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola

3 óra 51 perc
Márfi Gyula veszprémi érsek március 21-én ünnepélyes keretek között áldotta meg a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát, melynek épületét felújították és bővítették az elmúlt időszakban.

A Szentatya által vezetett nagyheti és húsvéti szertartások rendje

4 óra 18 perc
A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala március 20-án közzétette a Ferenc pápa által vezetett nagyheti és húsvéti szertartások rendjét.

Útravaló – 2019. március 23.

9 óra 21 perc
Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2019. március 23.

10 óra 21 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 15,1–3.11–32

Ferenc pápa üzenete a víz világnapjára

2019, március 22 - 8:32du
Március 22-én tartjuk a víz világnapját. A pápa ebből az alkalomból üzenetet tett közzé, melyben hangsúlyozza, hogy a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog, amelyet tiszteletben kell tartani, mert az emberi személyek élete és méltósága forog kockán.

Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

2019, március 22 - 7:51du
Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

A pápa cseh és szlovák politikusokat fogadott

2019, március 22 - 7:17du
Ferenc pápa március 22-én, pénteken egy cseh és szlovák parlamenti képviselőkből álló küldöttséget fogadott.

Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

2019, március 22 - 6:31du
Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

Megújult a Központi Szeminárium honlapja

2019, március 22 - 5:47du
A budapesti Központi Papnevelő Intézet kispapjai az elmúlt hetekben megújították a szeminárium honlapját, amely így új, korszerű megjelenéssel és változatos tartalommal várja látogatóit – tájékoztatta a szerkesztőséget Riesz Benedek papnövendék.

Tegyük életünket szeretetválasszá – Nagyothallók számára tartottak lelkigyakorlatot Vácott

2019, március 22 - 5:11du
Nagyböjt második hétvégéjén, március 15. és 17. között háromnapos lelkigyakorlatot szerveztek a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban a Váci Egyházmegyében élő nagyothallók számára. A találkozón jelen volt Varga László kaposvári és Beer Miklós váci megyéspüspök is.

A miskolci görögkatolikus szakkollégiumba látogatott Azbej Tristan államtitkár

2019, március 22 - 4:40du
Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tett látogatása után az államtitkár a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste március 20-án.

Ferenc pápa a gyermekorvosokhoz: A küldetés váljon keresztény tanúságtétellé

2019, március 22 - 4:25du
Ferenc pápa március 21-én, csütörtökön fogadta az Olasz Gyermekorvosok Szövetségének húsz képviselőjét a szervezet alapításának 40. évfordulója alkalmából.

Gitárosok találkozója Szegeden

2019, március 22 - 3:44du
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola a már hagyományossá vált kétnapos tavaszi gitártalálkozót március 9–10-én.

Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

2019, március 22 - 3:41du
Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek lesznek látogathatók: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 22-én

2019, március 22 - 3:25du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán a víz világnapján.

Elhunyt Túry László nyugalmazott temesvári nagyprépost, plébános

2019, március 22 - 3:15du
Túry László pápai prelátus, a temesvári Szent György-székesegyház székeskáptalanjának nyugalmazott nagyprépostja, nyugalmazott plébános életének 91., papságának 62. évében, 2019. március 21-én este visszaadta lelkét teremtőjének.

Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

2019, március 22 - 2:56du
Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek a pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte Soltész Miklós március 22-én.

Keresztutak a nagyböjtben Udvardy György megyéspüspök vezetésével

2019, március 22 - 2:14du
A nagyböjti péntekeken a Pécsi Egyházmegye főpásztora idén Máriagyűdön, Siklóson és két alkalommal Pécsett vezet keresztutat, amelyhez bárki csatlakozhat.

Oldalak