Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 25 perc 18 másodperc

Hét kérdés Ferenc pápáról – A Magyar Kurír adventi nyereményjátéka

2 óra 35 perc
Játékra hívjuk Olvasóinkat! A kérdéseinkre helyes választ adók között Wim Wenders „Ferenc pápa – Egy hiteles ember” című filmjét, valamint az Új Ember Kiadványok sorozatban a pápa katekéziseiből megjelent „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című könyv egy-egy példányát sorsoljuk ki.

Mézeskalácsos püspöki előkarácsony a székesfehérvári Szent Kristóf Házban

3 óra 7 perc
Mézeskalács illata mellett készülődtek a karácsonyra a székesfehérvári Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének lakói a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum munkatársainak közreműködésével december 14-én.

A gyászos ábrázatok betegségén túl – Wim Wenders filmje Ferenc pápáról

3 óra 30 perc
Biztos vagyok abban, hogy A Föld sója című dokumentumfilm a legjobbak közé tartozik. Wim Wenders alkotása nemcsak azért lett kiváló, mert rendezőjének kisujjában van e műfaj minden mesterfogása.

Szír ortodox pátriárka: Modellértékű a magyar segítség az üldözött keresztényeknek

3 óra 39 perc
„Magyarország követésre méltó modellt mutat be az üldözött keresztények megsegítésében” – jelentette ki II. Ignác Efrém szír ortodox pátriárka Budapesten, a Miniszterelnökség „Keresztényüldözés elleni kerekasztal” című rendezvényén december 13-án.

Felavatták Jancsó Benedek mellszobrát a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban

4 óra 6 perc
Mellszobrot avattak Jancsó Benedek pedagógus, kisebbségpolitikai és nemzetiségtörténeti szakíró emlékére december 11-én, kedden a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, ahol egykor tanított.

Új szentszéki nagyköveteket fogadott a pápa

4 óra 32 perc
A Szentatya december 13-án, csütörtökön fogadta a nem Rómában rezidens új szentszéki nagyköveteket, akik bemutatták kormányuk megbízólevelét.

Adventi eucharisztikus imaestet tartottak Szegeden

5 óra 7 perc
Ismét megrendezték a szegedi fiatalok adventi eucharisztikus imaestjét, a Face2face-t december 12-én, a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

A szlovák államfő Ferenc pápánál járt

5 óra 11 perc
December 14-én, pénteken a Szentatya kihallgatáson fogadta Andrej Kiskát, a Szlovák Köztársaság elnökét.

Egyedülálló kezdeményezés a bakonybéli bencésektől: YouTube-os adventi playlistet állítottak össze

5 óra 22 perc
Tegnap az esztergomi szeminaristák videója, ma a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostorban élő bencések leptek meg bennünket is. Facebook-oldalukon ajánlják az adventi elmélyülést segítő, általuk összeállított YouTube-playlistet.

Kirill orosz pátriárka szerint nyomást gyakorolnak az ukrán ortodox egyházra

5 óra 34 perc
A világegyházak, az ENSZ és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet főtitkáraihoz, valamint Németország és Franciaország vezetőihez szóló december 14-i üzenet címzettjei között Ferenc pápa is szerepel.

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 14-én

5 óra 49 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Visszakerült az Egri Főegyházmegyéhez az érseki pincerendszer

6 óra 19 perc
Az Egri Főegyházmegye december 14-i közleményét adjuk közre.

Hodászi óvodások kántáltak a nyíregyházi püspöki hivatalban

6 óra 51 perc
Ismét karácsonyi műsort adtak a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda gyermekei és pedagógusai a nyíregyházi püspöki hivatalban december 11-én.

Az ukrán római katolikus egyház tematikus évet szentel a házasságnak és a családnak

7 óra 33 perc
December 30-án, Szent Család vasárnapján nyitják meg az ukrajnai római katolikus egyházban a házasság és a család évét. Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia 51. plenáris ülésén döntöttek a tematikus évhez kapcsolódó kezdeményezésekről.

Szükségünk van elcsendesedésre – Reisner Ferenc fatimai szentmisét celebrált Győrben

7 óra 49 perc
Reisner Ferenc, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektora mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Anya tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban december 13-án, Szent Lúcia vértanú emléknapján.

Búcsút tartottak Karancsalján

8 óra 5 perc
Advent második vasárnapján, december 9-én a karancsaljai Szent Miklós-templomban Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét Varga András esperes és Kapás Attila plébános koncelebrálásával.

Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa

8 óra 46 perc
Május elején Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa – jelentette be december 13-án Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont vezetője.

Adventi gyertyagyújtással kezdődött a közösségi élet Pécs új plébániáján

9 óra 33 perc
Az újonnan alakuló pécs-kertvárosi Szent II. János Pál pápa plébánia első rendezvényét december 8-án, advent második vasárnapjának előestéjén tartották.

Rászorulóknak sütöttek mézeskalácsot Padén – KÉPRIPORT

10 óra 28 perc
Többgenerációs mézeskalácssütést szervezett december 8-án a Szerbiai Kolping Társaság a délvidéki Padén. Az elkészült süteményeket rászoruló időseknek ajánlották fel a részt vevő családok.

„Isten a csend barátja” – Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

11 óra 17 másodperc
Varga László kaposvári megyéspüspök látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában december 11-én.

Oldalak