Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 14 perc

Eutanáziába segíteni, vagy szeretettel „betakarni”?

2018, november 16 - 10:00du
A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában egy éve jelent meg életvédelemről szóló kiadványunk: Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötete. A könyvhöz kapcsolódva Beran Ferenc erkölcsteológus írt cikket.

Pár dolog, ami segíthet, hogy jobban induljon a napod

2018, november 16 - 9:00du
Sokunk számára nehéz napszak a reggel. Ezt megpróbálhatjuk megkönnyíteni azzal, ha változtatunk a reggeli szokásainkon – ehhez adunk néhány ötletet.

Giampietro atya, aki a feltámadás reményét viszi a drogfüggőség poklaiba

2018, november 16 - 7:59du
A brazíliai São Paulóban működik a Missão Belém elnevezésű központ, Giampietro Carraro vezetésével. A kábítószerfüggők és -terjesztők között, „Crackföldön” hirdeti az evangéliumot és a feltámadást a nyomorból, a kirekesztettségből.

Isten szent törvénye volt a pécsi szabadegyetemen témája

2018, november 16 - 7:28du
Szent II. János Pál pápa „Evangelium vitae” kezdetű enciklikája nyomán Isten szent törvényéről értekeztek a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadói november 14-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

A szeretet nem függ a kortól – Püspöki búcsúi szentmise a karitász nagyváradi idősotthonában

2018, november 16 - 6:49du
A Caritas Catolica nagyvárad-szőllősi Szent Márton Idősotthona kápolnájának búcsúján Böcskei László megyéspüspök mutatott be szentmisét november 13-án. Az ünnepen részt vettek az intézmény lakói és munkatársai.

Hamvas Béla és a hely szelleme – Szakmai nap a váci Apor Vilmos-főiskolán

2018, november 16 - 6:13du
Hamvas Béla halálának ötvenedik évfordulója alkalmából „A genius loci” (a hely szelleme) címmel műhelykonferenciát és pedagógiai szakmódszertani továbbképzést tartottak október 12–13-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

DiNardo amerikai bíboros a visszaélésekkel kapcsolatos lépésekről

2018, november 16 - 5:32du
Az Egyesült Államok püspöki konferenciája november 12. és 14. között tartotta őszi közgyűlését Baltimore-ban. A tanácskozás végén Daniel DiNardo bíboros, a testület elnöke közleményt adott ki.

A gyász feldolgozásáról tartott szakmai fórumot a RÉV Székesfehérváron

2018, november 16 - 4:54du
A székesfehérvári RÉV szenvedélybeteg-segítő ambulancia szakmai kerekasztal-beszélgetést szervezett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban november 8-án.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 16-án

2018, november 16 - 4:49du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Az otthoni beteggondozás fenntartására gyűjtenek idén a Gyulafehérvári Főegyházmegyében

2018, november 16 - 4:17du
A Gyulafehérvári Caritas által szervezett Szent Erzsébet-gyűjtés ebben az évben a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fenntartására kéri a hívek adományát október 18-án.

Kiállítás nyílt a Pápai Szent Benedek Plébánia hetven évéről

2018, november 16 - 4:03du
A Szent Benedek Plébánia alapítása óta eltelt hetven év emlékezetes pillanatainak, jeles személyiségeinek állít emléket az a kiállítás, amelyet november 6-án nyitottak meg Pápán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában.

Kalocsára zarándokoltak a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör tagjai

2018, november 16 - 3:42du
Kalocsára zarándokoltak a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör tagjai november 15-én. Nagy Szent Albert emléknapján Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be nekik szentmisét.

Meghallgatás, nyitottság, megkülönböztetés – Fiatalokkal találkozott Debrecenben Palánki Ferenc

2018, november 16 - 3:00du
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnökével találkoztak fiatalok november 10-én Debrecenben, a Megtestesülés-templomban.

Dél-Szudánban fegyveres támadás ért egy jezsuita rendházat, meggyilkoltak egy kenyai szerzetest

2018, november 16 - 2:24du
Victor Luke Odhiambo 62 éves volt, november 14-én sebezték halálra, amikor fegyveresek támadtak a Gok államban található Cueibetben a jezsuita közösség házára. 2018 január elseje óta ő a harmincadik pap, akit megöltek a világban.

Felnőtt megtérőket kísér a Pécsi Egyházmegye

2018, november 16 - 2:22du
A felnőtt megtérők kísérése témájában szervezett továbbképzést a Pécsi Egyházmegye november 12–13-án Mohácson Kató Csaba diakónus és felesége, Kató-Bellavics Ágota vezetésével.

Egyháztörténeti konferenciát rendeztek Nagyváradon

2018, november 16 - 1:30du
„Önértelmezés, szerep és cselekvőség a 18–20. századi egyházi társadalomban” címmel rendeztek egyháztörténeti konferenciát november 8–10. között a nagyváradi Posticum Kulturális Központban.

Fotókiállítás nyílt Kaposváron egy mélyszegénységben élőket segítő alapítvány munkásságáról

2018, november 16 - 12:47du
Varga László kaposvári megyéspüspök nyitotta meg november 13-án a Mélyben és Reményben Alapítvány fotókiállítását, mely a szervezet munkásságát és a mélyszegénységet mutatja be a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban.

Fenyeget a visszaállamosítás – Jakubinyi György a romániai püspökök ad limina látogatásáról

2018, november 16 - 12:18du
Öt erdélyi magyar főpásztor vett rész a 17 tagból álló romániai püspöki konferencia ad limina látogatásán november 5–10. között a Vatikánban. Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel a pápai audiencia után beszélgetett a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa.

A Pécsi Egyházmegye családreferatúrájának látogatása Veszprémben

2018, november 16 - 11:28de
A Pécsi Egyházmegye családpasztorációs munkatársai Bacsmai László családreferens plébános vezetésével társszervezetüknél, a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájában tettek látogatást november 12–13-án. Az eseményről György Adrienn veszprémi családpasztorációs munkatárs írt beszámolót.

Skóciai Szent Margit

2018, november 16 - 10:44de
November 16-án a magyar származású skót királynéra, Skóciai Szent Margitra emlékezik az Egyház. III. Malcolm feleségeként nagy befolyást gyakorolt a kora középkori Skóciára, főként hitéleti tevékenységével.

Oldalak