Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 35 perc

Magyar résztvevője is volt a SIGNIS kanadai világkongresszusának

1 óra 55 perc
Június 19. és 22. között a kanadai Québec városában tartotta világkongresszusát a SIGNIS, a Tömegkommunikáció Katolikus Világszövetsége. A találkozón a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) is képviseltette magát.

„Föld és ég között” címmel nyílt kiállítás a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban

2 óra 41 perc
Az Istent kereső ember áll a „Föld és ég között” című kiállítás középpontjában, mely a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyílt meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A tárlatot Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész nyitotta meg a Városház téren tartott ünnepség keretében.

Személyi és területi változások egyházmegyéinkben – 2017 – FRISSÍTVE

2 óra 50 perc
Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe egyházmegyéinkben.

Jézus Szíve-búcsút tartottak Mezőkövesden – KÉPRIPORT

3 óra 23 perc
Június 25-én, vasárnap rendezték meg kilencvenötödik alkalommal Mezőkövesden a Jézus Szíve-búcsút.

Támogatja a kormány a ciszterci rend fejlesztését

3 óra 55 perc
A kormány három év alatt csaknem ötmilliárd forinttal támogatja a ciszterci rend fejlesztési terveinek megvalósítását – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Ferenc pápa örömmel köszönti az új melkita görögkatolikus pátriárkát, I. Józsefet

4 óra 40 perc
Ferenc pápa levélben köszöntötte az új antiochiai pátriárkát, Jusszef Abszit, aki az I. József nevet vette fel.

Lélekkel és emberséggel a szenvedélybetegekért – 20 éves a székesfehérvári RÉV Ambulancia

5 óra 19 perc
20 éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek és hozzátartozóik körében a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia Székesfehérváron. A fenntartó Alba Caritas Hungarica Alapítvány közösségi napot és ünnepséget rendezett június 22-én a társintézmények képviselői, a szakemberek és a RÉV támogatói számára.

Szent Péter és Szent Pál apostolok

5 óra 51 perc
Június 29. Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe Egyházunkban.

A rózsafüzér ereje – Három éven át gondoskodott egy muszlim család egy iraki keresztény kislányról

2017, június 28 - 8:49du
A keresztény Aida és Kidír 2014 nyara óta három éven keresztül egy 25 négyzetméteres konténerben éltek menekültként, és közben folyamatosan keresték lányukat, Cristinát, akit az Iszlám Állam katonái elraboltak tőlük. Egy muszlim családnál találtak rá: itt védelmezték és szeretettel gondját viselték.

Ferenc pápa az új bíborosoknak: A valóságot nézzétek!

2017, június 28 - 7:59du
Június 28-án a Szentatya idén is egybehívta a bíborosok testületét – köztük Erdő Pétert –, hogy nyilvános konzisztórium keretében öt új bíborost nevezzen ki, akik Laoszból, El Salvadorból, Maliból, Spanyolországból és Svédországból származnak.

Romok a törökországi İznik-tóban – Vértanú tiszteletére épült az 1600 éves bazilika

2017, június 28 - 7:40du
Feltehetően Szent Neofitosz tiszteletére épült az az 1600 éves bazilika, melynek maradványait légifotóknak köszönhetően fedezték fel 2014 elején a Törökország északnyugati részén található İznik-tóban, a parttól mindössze húsz méterre.

„Ti adjatok nekik enni!” – Beer Miklós felszentelte az új kápolnát Csévharaszton

2017, június 28 - 7:15du
A június 24-i XIII. Váci Egyházmegyei Találkozó házigazdája a csévharaszti Szentháromság-plébánia volt; mottóul a következő igehelyet választották a szervezők: „Ti adjatok nekik enni!” (Mk 6,37). A rendezvény során Beer Miklós váci megyéspüspök felszentelte az új kápolnát és harangját.

A pápa az olasz szakszervezetekhez: Lehetőséget kell adni a fiataloknak a munkára

2017, június 28 - 6:55du
Ferenc pápa elutasítja a luxusnyugdíjakat, és új társadalmi megegyezést sürget a munkanélküliség problémájának megoldására, hogy a fiatalok is álláshoz jussanak. Mindez június 28-án hangzott el, amikor a Szentatya a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a CISL olasz szakszervezet küldötteivel.

Ternyák Csabával ünnepelte búcsúját a vizsolyi egyházközség

2017, június 28 - 6:29du
Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg június 25-én a felújított vizsolyi Keresztelő Szent János-templomot, majd a búcsúi szentmisében a bérmálás szentségét is kiszolgáltatta a fiataloknak.

Manel Nin püspök, Görögország apostoli exarchája vezette a Szent Liturgiát Edelényben

2017, június 28 - 5:58du
A Szent Liturgiát június 24-én, Keresztelő Szent János ünnepén Manel Nin püspök, Görögország görögkatolikus apostoli exarchája vezette Edelényben.

Szent Iréneusz püspök és a test teológiája

2017, június 28 - 5:35du
A 2. században élt Iréneusz (emléknapja: június 28.) a kis-ázsiai Szmürnából származott, s gyermekként még hallgatta a 155-ben vértanúhalált halt Polükarposz püspököt, János apostol tanítványát. Heidl György a Pécsi Egyházmegye honlapjának „Vadfüge” rovatában a szent testteológiáját elemzi.

Szent Iréneusz püspök és a test teológiája

2017, június 28 - 5:35du
A 2. században élt Iréneusz (emléknapja: június 28.) a kis-ázsiai Szmürnából származott, s gyermekként még hallgatta a 155-ben vértanúhalált halt Polükarposz püspököt, János apostol tanítványát. Heidl György a Pécsi Egyházmegye honlapjának „Vadfüge” rovatában a szent testteológiáját elemzi.

Ferenc pápa: A keresztény tanúságtétel mindig ellenállásba ütközik, de nem vagyunk egyedül!

2017, június 28 - 5:10du
A vértanúknak, a tanúságtevő tanítványoknak erőt adó reményről elmélkedett június 28-án délelőtt az általános kihallgatáson a Szentatya. Hangsúlyozta, hogy a keresztények főleg arra törekszenek, hogy Jézus életstílusát kövessék, hogy szeressenek, és ezáltal tegyenek tanúságot e bennük élő reményről.

Lépjünk be a zsinat lendületébe – Bemutatták Őrsy László jezsuita szerzetes új könyvét

2017, június 28 - 4:51du
Őrsy László SJ „Életerős zsinat” című könyvét június 27-én mutatták be a Párbeszéd Házában. A könyvet a két fordító, Sólyom László volt államfő és Lukács Józsefné Nádasdy Krisztina, valamint Lukács László piarista szerzetes, teológus, a Vigilia főszerkesztője.

Családtábor és párkapcsolatépítés Gyulán

2017, június 28 - 4:02du
„A jó ember jó kincseiből jót hoz elő” (Lk 6,45) – e szentírási mondat jegyében hirdették meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye családtáborát, amelyet június 22–25. között tartottak Gyulán. A közel 100 fős tábor résztvevői az egyházmegye különböző családos közösségeiből érkeztek.

Oldalak