Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 2 óra 55 perc

Monostori László az angyalföldi eucharisztikus kongresszuson: Minden regiszteren játszanunk kell!

3 óra 12 perc
Az Angyalföldi Eucharisztikus Kongresszus negyedik napján, az esti szentmise után a Szent Mihály-templomban a helyi plébániai képviselő-testület tagja, Lipthay Endre beszélgetett Monostori Lászlóval, a Lehel téri Szent Margit-templom plébániai kormányzójával.

Ferenc pápa a vallásközi párbeszédre szólítja a Burkina Fasóban élőket

3 óra 54 perc
Ferenc pápa november 13-án, a szerdai általános audiencia végén erőteljes felhívást intézett Burkina Faso békéjéért, amelyet visszatérően erőszakos cselekmények törnek meg, s ahol a közelmúltban egy merénylet közel száz ember életét követelte.

Jézus közvetítője nagyvonalú és szakszerű segítő – Karitászönkéntesek találkozója Székesfehérváron

4 óra 40 perc
Püspöki szentmisével kezdődött a Székesfehérvári Egyházmegye karitászönkénteseinek őszi találkozója november 9-én a Szent Imre-templomban. A program a Szent István Művelődési Házban folytatódott a segítőszolgálat morális kérdéseiről és alappilléreiről, a jövő évi karitásztervekről, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjairól szóló előadásokkal.

Interjú Pintér Gábor érsekkel, Honduras új apostoli nunciusával

5 óra 31 perc
November 12-én tették közzé, hogy Ferenc pápa a közép-amerikai Honduras apostoli nunciusává nevezte ki Pintér Gábor érseket, a Belarusz Köztársaság eddigi apostoli nunciusát. A kinevezés alkalmából Vértesaljai László, a Vatikáni Rádió magyar adásának főszerkesztője beszélgetett vele.

Volt szolgálati helyén misézett Marton Zsolt püspök

6 óra 16 perc
November 9-én volt szolgálati helyén, a Pest megyei Dányban mutatott be szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök.

Útravaló – 2019. november 14.

10 óra 16 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Novemberben Földi István badacsonytomaji esperes-plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2019. november 14.

15 óra 15 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 17,20–25

Az igehírdetés akadályai: Ördögúrfi és barátnője – Angyalföldi Eucharisztikus Kongresszus, 4. nap

2019, november 13 - 11:58du
”„A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való előkészületként Angyalföldi Eucharisztikus Kongresszus kezdődött Budapesten november 10-én, a Béke téri Szent László-templomban. A negyedik napon, november 13-án szerdán a magyar szentek és boldogok emléknapján Erdődi Ferenc, a Mária Keresztények Segítsége-templom kormányzója mutatott be koncelebrált szentmisét a Szent Mihály-templomban.

Látszólag vesztettek – A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten

2019, november 13 - 10:48du
Ünnepi szentmisén emlékezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye november 13-án, a Magyar Szentek templomában a 400 évvel ezelőtt vértanúságot szenvedett kassai vértanúkra. A főcelebráns Erdő Péter bíboros, prímás volt, koncelebrált Veres András, az MKPK elnöke, Michael August Blume pápai nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papjai.

Ferenc pápa katekézise: Ti, világiak is felelősek vagytok a hit előmozdításáért!

2019, november 13 - 8:37du
A Szentatya november 13-án ismét az Apostolok cselekedeteiről tartotta szerdai katekézisét, ezennel Aquila és Priscilla életpéldáját állította a hívők elé, ez a házaspár ugyanis vendégszeretetet gyakorolt és önzetlenül részt vett az evangélium továbbadásában.

Megjelent az Új Ember 2019. november 17-i száma

2019, november 13 - 7:49du
Az Új Ember ez évi negyvenhatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Brown atya nyomoz – Megjelent a G. K. Chesterton írásaiból összeállított kötet

2019, november 13 - 7:04du
A Harmat Kiadó és a Magyar Kurír együttműködésében az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Brown atya nyomoz című kötet, mely Gilbert Keith Chesterton novelláiból nyújt válogatást.

Ne legyünk orrlógató keresztények! – Bíró László püspök megindító videoüzenetet küldött a kórházból

2019, november 13 - 6:19du
Örüljetek és ujjongjatok! – a szentebb családokért címmel rendezték meg a XXVI. Családkongresszust november 7. és 9. között Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. Az eseményre videoüzenetet küldött Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens püspöke, akit több mint egy éve kórházban kezelnek.

Papszenteléssel ünnepelték Szent Asztrik érsek ünnepét Kalocsán

2019, november 13 - 5:34du
Évek óta hagyományosan november 12-én ünneplik Kalocsán Szent Asztrik első kalocsai érsek ünnepét. Az idei szentmise keretében Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek lektorrá avatta Farkas Tibor papnövendéket, diakonátusra jelölte Kullai Attila, valamint Márton Arnold papnövendékeket, és áldozópappá szentelte Stefszki Ferenc diakónust.

Hozzátartozói napot szerveztek a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthonban

2019, november 13 - 5:04du
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg november 9-én a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthon a hozzátartozói napot: az ellátott idősek hozzátartozói látogattak el az intézménybe, hogy együtt töltsenek egy napot.

Ferenc pápa második Twitter-üzenete november 13-án

2019, november 13 - 4:46du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Először választott latin-amerikai elnököt az Egyesült Államok püspöki konferenciája

2019, november 13 - 4:45du
A mexikói születésű José Horacio Gómez Los Angeles-i érseket választotta elnöknek az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) a Baltimore-ban tartott ülésén november 12-én. Gómez érsek az első latin-amerikai származású és az első bevándorló, aki ezt a tisztséget betölti.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 13-án

2019, november 13 - 4:35du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Bemutatták a gyimesfelsőloki katolikus iskola alapítójáról szóló portrékötetet Debrecenben

2019, november 13 - 4:09du
November 5-én a debreceni Kölcsey Központ Bényi Árpád kiállítótermében mutatták be a Berszán Lajos Magyar Örökség díjas lelkipásztorról, a Hargita megyei gyimesfelsőloki iskola alapítójáról készült portrékötetet, melynek címe: Az aranymisés Papbácsi, Berszán Lajos.

Cseh püspökök jártak a nyugalmazott pápánál

2019, november 13 - 3:26du
XVI. Benedek emeritus pápát november 12-én, kedden délután kereste föl a cseh püspöki konferencia néhány tagja, akik nemzeti zarándoklatuk alkalmából tartózkodnak az örök városban.

Oldalak