Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 5 perc 33 másodperc

Boldogok vagyunk a hitünkben – Missziós napot tartottak Szekszárdon

8 perc 12 másodperc
Egész napos eseménysorozatra várta a város lakosságát szeptember 7-én a szekszárdi római katolikus plébánia: tudományos, kulturális előadásokat, koncerteket és tanúságtételek hallhattak az érdeklődők; megismerkedhettek a plébánián működő közösségekkel. Énekes előadást tartott Petkó Tamás plébános, Csókay András idegsebész tanúságot tett hitéről.

Útravaló – 2019. szeptember 18.

4 óra 9 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2019. szeptember 18.

9 óra 8 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 7,31–35

Alsószentivánra zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói

2019, szeptember 17 - 8:59du
Gyönyörű nyárutói időben találkoztak a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói az Fejér megyei Alsószentivánon szeptember 13-án. A Varga László kaposvári megyéspüspökkel ünnepelt szentmisét és a zarándoklatot egymásért, a tanítványokért és az új tanévért ajánlották fel.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért – idén októberben is

2019, szeptember 17 - 8:10du
Október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Az elmúlt esztendőkben hazánkban is számos helyen csatlakoztak az eseményhez.

Így lesz a keresztből áldás – Családi napot tartottak Győrben

2019, szeptember 17 - 7:33du
Szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén tartották a Győri Egyházmegye Családbizottsága által szervezett családi napot, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében telt. A rendezvénynek a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont adott otthont.

Károly herceg is részt vesz John Henry Newman szenttéavatási szertartásán

2019, szeptember 17 - 6:47du
Károly brit trónörökös októberben Rómába utazik, ahol jelen lesz John Henry Newman bíboros szenttéavatási szentmiséjén – tette közzé a királyi sajtóiroda szeptember 12-én.

„Legyetek mindnyájan egy!” – Szakrális Művészetek Hete Kaposváron is

2019, szeptember 17 - 6:04du
Szentmisével és ünnepi műsorral vette kezdetét a Szakrális Művészetek Hete Kaposváron, a Nagyboldogasszony-székesegyházban szeptember 14-én este. Az egy héten át tartó kulturális fesztivál többek között kiállításokat, koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, filmvetítéseket ajánl a látogatók figyelmébe.

Ferenc pápa: Az együttérzés Isten nyelvezete

2019, szeptember 17 - 5:22du
Nyissuk meg szívünket az együttérzésnek, mert ez vezet a valódi igazságosság útjára. Ne fordítsuk félre a fejünket a szenvedés láttán, lépjünk ki önzésünkből és a közönyből, próbáljunk Isten nyelvén beszélni: legyünk együttérzők – buzdított a pápa a Szent Márta-házban bemutatott kedd reggeli szentmisén mondott homíliájában.

Titkos békemisszió 1944-ben – Bemutatták Magyary Gyula visszaemlékezéseinek kötetét

2019, szeptember 17 - 4:26du
Szeptember 16-án, hétfőn este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának Szent II. János Pálról elnevezett dísztermében mutatták be az „I was Francis Moly” – Magyary Gyula emlékezései egy titkos politikai-diplomáciai békemisszióra című könyvet.

Keresztény hidak címmel ortodox előadás-sorozat indul Budapesten

2019, szeptember 17 - 4:01du
Keresztény hidak címmel nyilvános előadás-sorozat indul a budapesti Szent István és Szent Hierotheosz ortodox egyházközség szervezésében. Ennek nyitányaként szeptember 29-én 18 órakor négy felekezet gondolkodói fejtik ki álláspontjukat az egyházi hagyomány szerepéről, lehetőségeiről és a tradíciónak az egyes keresztény közösségekben betöltött szerepéről.

Isten nem engedte el a fiatalok kezét – Ifjúsági találkozót tartottak Marosszentgyörgyön

2019, szeptember 17 - 3:16du
Jézus ma is él! – ezt hirdette közel ezerkétszáz fiatal a Maros folyó partján. Szeptember 14-én „Ő az út!” Ifjúsági Keresztény Fesztivált szervezett Marosszentgyörgyön katolikus plébániák és református parókiák közreműködésével a Regnum Christi Alapítvány és az „Ő az út!” Ifjúsági Szolgálat.

Szeptember 20-ig várják a családpasztorációs papi találkozóra szóló jelentkezéseket

2019, szeptember 17 - 2:41du
Az őszi családpasztorációs papi találkozót szeptember 30-tól október 2-ig tartják Leányfalun. Az eszmecserén mások mellett Marton Zsolt váci megyéspüspök, Csókay András idegsebész és Fábry Kornél, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkárságának vezetője tart előadást.

Ferenc pápa liturgikus szertartásai október végéig

2019, szeptember 17 - 1:59du
A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette a Szentatya által bemutatott szertartások rendjét szeptember és október hónapokra. Bíborosi konzisztórium, az Amazóniával foglalkozó püspöki szinódus és Newman bíboros szentté avatása szerepel többek között a pápai kalendáriumban.

Főpásztori áldás a segesdi Szent László-templom restaurált oltárára és új orgonájára

2019, szeptember 17 - 1:14du
Szeptember 15-én Varga László kaposvári megyéspüspök megáldotta a Somogy megyei Segesd község Szent László-plébániatemplomának restaurált főoltárát és az újonnan elkészült orgonát.

Huszadik alkalommal tartották meg a Jótékonysági Borárverést a Máltai Szeretetszolgálat javára

2019, szeptember 17 - 12:31du
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodája gyermekfoglalkozásainak támogatására gyűjtöttek a Budapest Borfesztivál zárórendezvényén, a huszadik Jótékonysági Borárverésen szeptember 8-án. Az aukción 6 millió 300 ezer forint gyűlt össze.

A Szent Kereszt felmagasztalása életünk reménye – A délvidéki verseci hegyi kápolna búcsúja

2019, szeptember 17 - 11:46de
Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén, szeptember 14-én, a verseci (Vršac) hegyi kápolna búcsúján verőfényes napsütés fogadta a zarándokokat, akik főként a dél-bánáti plébániákról érkeztek; de jöttek vendégek a Nagybecskereki Egyházmegye más településeiről és Romániából, Aradról is.

Ifjú tehetség a gyömörei templom „kántora”

2019, szeptember 17 - 11:03de
Bors Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Gyömöre Szent Mihály-templomának plébánosa örömmel számolt be arról, hogy 2019 tavaszától a kántori feladatok elvégzésében egy tehetséges és lelkes tizenegy éves kisfiú segítségére számíthatnak a gyömörei katolikus templomban. Az új „kántort” Szabó-Réti Gábornak hívják, s az Apor Vilmos Iskolaközpont ötödik osztályos tanulója.

A plébániai közösségek találkoztak a miskolci minorita templomban

2019, szeptember 17 - 10:56de
A miskolci Nagyboldogasszony minorita templomban Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén, szeptember 14-én, szombaton délelőtt ünnepi alkalomra gyülekeztek a hívek. Szalkai Zoltán József plébános kezdeményezésére a templomban működő közösségek, imacsoportok és a plébánia nagy közösségéhez tartozók találkozhattak kötetlen formában és ismerhették meg személyesen is egymást.

A világot az igazi értékekre hangolhatjuk – Egyetemi tanévnyitó szentmise Győrben

2019, szeptember 17 - 10:21de
Hallgatók és oktatók töltötték meg a győr-révfalui Szentháromság-templomot a Szent László Katolikus Szakkollégium és a Győri Katolikus Egyetemi Lelkészség Veni Sancte szentmiséjén szeptember 12-én. „Azt kívánom, hogy ez az esztendő az imádság révén adjon nektek is felfedező pillanatokat” – fordult a hallgatókhoz a szentmisét bemutató Veres András megyéspüspök.

Oldalak