Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 46 perc

A Vianney Testvérek Közösségének priorja adott elő a plébániai munkatársaknak Tiszacsegén

2 óra 14 perc
A Szent József Plébánia és a Tiszacsegei Római Katolikus Templomért Alapítvány közös szervezésében tartották október 7-én a tiszacsegei plébánia munkáját segítő munkatársak találkozóját.

Lezárult a kegykép könnyezésének tricentenáriumi éve Sajópálfalán

2 óra 50 perc
Sajópálfalán október 14-15-én, a kegykép hazahozatalának búcsúján ért véget az Istenszülő-kép könnyezésének tricentenáriumi emlékéve.

A pápa szolgálatuk folytatására biztatja a Szentföldön nyolcszáz éve jelen lévő ferenceseket

3 óra 28 perc
Ferenc pápa október 17-én levelet küldött Francesco Patton szentföldi ferences kusztosnak abból az alkalomból, hogy a rend nyolcszáz éve van jelen és szolgál a Szentföldön, „azokon a helyeken, ahol Isten megtestesült és közöttünk élt”.

Élő rózsafüzér-zarándoklat a Nógrád megyei Ságújfaluba

3 óra 37 perc
Október 14-én két Nógrád megyei településről, Karancsaljáról és Pilinyből indultak el gyalog a zarándokok Ságújfaluba, ahol a Szent László-év októberi programjai keretében fogadták a hét-hét kilométeres gyaloglás után az érkezőket.

Fejlesztésekre nyert pályázatot az egri Andrássy György-középiskola

4 óra 3 perc
Új, kétszintes tornaterem épül az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban, emellett közösségfejlesztő programra is nyert forrást az intézmény. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Így ünnepelték a kenyér világnapját a görögkatolikus Georgikonban

4 óra 25 perc
Október 16. a kenyér világnapja. A sátoraljaújhelyi Georgikonban is a figyelem középpontjába helyezték alapvető táplálékunkat.

Jubileumot ünnepelt a Szent Erzsébet Nővérek Kongregációja

4 óra 38 perc
A világ különböző részein tevékenykedő körülbelül ötszáz Szent Erzsébet-nővér gyűlt össze a szeptember utolsó napjaiban tartott jubileumi ünnepségre a lengyelországi Nysában. Jelen voltak a sárospataki közösség tagjai is.

Aki megfestette a Szűzanya arcát – Szent Lukács evangélista

5 óra 13 perc
Október 18-án Szent Lukácsra emlékezünk, aki orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját, és akit a festők védőszentjeként is tisztelünk. Evangéliumában különös tisztelettel írt Szűz Máriáról, mintegy hiteles képet festve így Krisztus édesanyjáról.

Aki megfestette a Szűzanya arcát – Szent Lukács evangélista

5 óra 43 perc
Október 18-án Szent Lukácsra emlékezünk, aki orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját, és akit a festők védőszentjeként is tisztelünk. Evangéliumában különös tisztelettel írt Szűz Máriáról, mintegy hiteles képet festve így Krisztus édesanyjáról.

Fatimai imaestet tartottak a szombathely-oladi lakótelepen

5 óra 46 perc
A fatimai jelenések századik évfordulójáról emlékeztek meg Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve templomban október 14-én. Az ünnepi szentmisét Székely János püspök mutatta be.

Mai evangélium – 2017. október 18., szerda, Szent Lukács evangélista

8 óra 46 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 10,1–9

Ahol a befogadás nem fellángolás – Menekült gyerekek a budapesti Patrona iskolában

2017, október 17 - 7:59du
Kongói gyerekek és egy afgán kisfiú is tanulnak tavaly szeptember óta a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Patrona Hungariae iskolában. Többségüket keresztény hitükért üldözték. Utánajártunk, hogyan zajlik az integráció az iskolai hétköznapokban.

A nagykanizsai javítóintézetben élő fiatalokhoz látogatott Varga László püspök

2017, október 17 - 7:20du
„Ami a legszebbé teszi az életet, az a bizalom” – szólította meg a fiatalokat a kaposvári megyéspüspök az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Debreceni Javítóintézetében tett látogatásakor, október 16-án.

Ferenc pápa: Ne alakítsuk a hitet ideológiává!

2017, október 17 - 6:50du
Ne essünk az oktalanság hibájába, mert romlottá tesz minket, ha nem vagyunk képesek meghallgatni Isten szavát – erről prédikált Ferenc pápa október 17-én reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

A fatimai jelenések századik évfordulójára emlékeztek a vajdasági Martonoson

2017, október 17 - 5:55du
A Szűz Mária neve templom hagyományos fatimai ünnepét idén október 13-án, a jelenések századik évfordulója alkalmából szervezte meg Savelin Zoltán martonosi plébános. Az ünnepi szentmisét Vinko Puljić szarajevói bíboros-érsek mutatta be.

Palánki Ferenc Furtán: Ha helyesen ünneplünk, kilépünk önzésünkből

2017, október 17 - 5:00du
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a jubileumi Szent László-évben meglátogatja az egyházmegye Szent László titulusú templomait, ahol szentmisét mutat be és találkozik az egyházközség híveivel. Október 15-én a Hajdú-Bihar megyei Furtára, Berettyóújfalu filiájára érkezett.

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 17-én

2017, október 17 - 4:31du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

A fatimai Mária-jelenés századik évfordulóját ünnepelték Miskolcon

2017, október 17 - 4:30du
A Szent Imre tiszteletére felszentelt újdiósgyőri római katolikus plébániatemplomban október 14-én, szombaton délelőtt ünnepi szentmisét mutattak be a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából – tájékoztatott Fojtán László.

Iskolaigazgatók találkozója Egerben

2017, október 17 - 4:10du
Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények száma meghaladja az ötvenet: az intézményvezetőknek rendszeresen szerveznek értekezleteket. A legutóbbi, október 12-i találkozón Ternyák Csaba érsek a katolikusság küldetéséről elmélkedett.

Rómában szentelték diakónussá a debreceni Németh István papnövendéket

2017, október 17 - 3:20du
Rómában, a Szent Ignác-bazilikában szentelték diakónussá október 10-én a Pápai Német–Magyar Kollégium debreceni papnövendékét, Németh István akolitust a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára.

Oldalak