Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 9 perc

Kismartonban találkoztak az Ausztriában szolgáló magyar papok

1 óra 37 perc
Az Ausztriában szolgáló magyar és magyarul beszélő papok hagyományos találkozóját már több évtizede szervezik meg minden évben, vízkereszt ünnepét követően. Idén január 7–9. között Kismarton adott otthont az eseménynek: Ausztria egyházmegyéiből tizenketten érkeztek a találkozóra.

Megbeszélést tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatást segítő koordinátorai

2 óra 25 perc
Január 11-én a püspöki hivatalban tartották a Pécsi Egyházmegye koordinátor hitoktatóinak soron következő találkozóját, amelyen a résztvevők a hatékony csoportszervezéshez, a hitoktatókkal végzett közös szakmai munka támogatásához kaptak módszertani segítséget.

Keresztény politikusok tiltakoznak Irakban két templom eladása és lerombolása ellen

3 óra 14 perc
Két bagdadi templom eladásának híre vitát váltott ki a helyi keresztény közösségekben, ellentétet szított az egyházvezetés és a politikában elkötelezett keresztények között – tájékoztatott január 8-án a Fides missziós hírügynökség.

Portugáliában mutatták be a Görögkatolikus Metropólia oktatási és nevelési rendszerét

3 óra 40 perc
Január 10. és 13. között Lisszabonban rendezték meg az International School Choice and Reform című konferenciát, melynek középpontjában az iskolaválasztás kérdésköre állt.

Megjelent a Teológia legfrissebb száma

4 óra 55 másodperc
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara évente két alkalommal adja közre folyóiratát, melyben jeles magyar teológusok tanulmányait adják közre. Most a 2018/3–4. számot ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 16.

6 óra 1 perc
Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit.

Mai evangélium – 2019. január 16.

7 óra 1 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 1,29–39

Két Lotti a zárdában

2019, január 15 - 7:55du
A születésükkor szétválasztott ikertestvérek, Elizabeth és Gabriela ma mindketten ugyanabban a kolostorban élnek. Úgy hiszik, hogy édesanyjuk a mennyből közbenjárt a hivatásukért.

Sokan tulajdonítják csodás gyógyulásukat a 15 évesen meghalt Carlo Acutis közbenjárásának

2019, január 15 - 7:19du
Carlo Acutis Milánóban élt, kisgyermekkorától kezdve létfontosságú volt számára az Oltáriszentség. 2006-ban, 15 éves korában leukémiában meghalt; élete példává vált sokak számára, elindult a boldoggáavatási eljárása. Édesanyja a napokban nyilatkozott a SIR hírügynökségnek.

„Bölcsőm közönséges deszkából volt” – Vándorbölcsők Márton Áron szülőfalujában

2019, január 15 - 6:52du
Csíkszentdomokoson január 13-án három vándorbölcsőt adtak át a Nemzetstratégiai Kutatóintézet égisze alatt működő Székelyföldi Vándorbölcső Program keretében. Az egyik bölcsőn Márton Áron neve és szavai olvashatók.

A Győri Hittudományi Főiskola is jelen lesz a Széchenyi István Egyetem nyílt napján

2019, január 15 - 6:29du
A Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet (GYHF) standja január 16-án reggel 8 órától 14 óráig várja az érdeklődőket a győri Széchenyi István Egyetem nyílt napján.

Római polgármester: A Trevi-kútba dobott pénz továbbra is a szegényeké

2019, január 15 - 6:06du
A Trevi-kútba dobott aprópénz továbbra is az egyházmegyei Caritast illeti – jelentette be Róma polgármestere, miután január 14-én vita támadt, mert a hírek szerint a főváros el akarta vonni ezt a pénzt a szegényektől, és karbantartásra akarta fordítani.

Celldömölk díszpolgára lett Várszegi Asztrik

2019, január 15 - 5:35du
Január 12-én ünnepelte Celldömölk városi rangra emelésének 40. évfordulóját. A jubileum alkalmából díszpolgári címet adományoztak Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapátnak.

Veszprémben találkoztak a családreferensek

2019, január 15 - 4:56du
Minden évben együtt összegzik éves munkájukat és tapasztalataikat az egyházmegyék családokért felelős papjai és házaspárjai, akik ezúttal Veszprémben, az Érseki Hittudományi Főiskolán gyűltek össze kétnapos országos találkozójukra január 11-én és 12-én.

Püspöki látogatás a kaposvári Nyitott Kapu hajléktalangondozási központban

2019, január 15 - 4:21du
Január 14-én este Varga László megyéspüspök a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott.

Megemlékezést tartottak a pákozdi Don-kanyar Emlékkápolnánál

2019, január 15 - 4:07du
Katonai tiszteletadással és ökumenikus imádsággal emlékeztek meg a doni katasztrófáról az 1943. január 12-én, az urivi hídfőnél történt áttörés 76. évfordulóján. A pákozdi Mészeg-hegyen, a 26 esztendeje épült Don-kanyar Emlékkápolnánál emléktüzet gyújtottak.

Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános: Ferenc pápa nem ellenőrzésbe jön Csíksomlyóra!

2019, január 15 - 3:18du
Sebestyén Péternek, a marosvásárhelyi Szent Imre-templom plébánosának szerkesztőségünkbe eljuttatott jegyzetét adjuk közre Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása kapcsán.

Ferenc pápa üdvözli a francia életvédő felvonulást

2019, január 15 - 3:15du
Tizenharmadik alkalommal tartják meg Párizsban a „Felvonulás az életért” elnevezésű rendezvényt január 20-án. A kezdeményezést számos szervezet, közöttük katolikus társulatok indították el.

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 15-én

2019, január 15 - 2:44du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

A lengyel püspökök a gdański polgármester meggyilkolásáról: „Soha ne történhessen hasonló tragédia”

2019, január 15 - 2:28du
Lengyelországot megrendítette a merénylet, amelyben a gdański polgármester január 14-én életét vesztette. Az emberek az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. Politikusok, egyházi személyek nyilvánítottak részvétet, gyászmiséket mutattak be országszerte.

Oldalak