Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 57 másodperc

Kardioösvényt alakítottak ki a Normafa-lejtőn

21 perc 12 másodperc
A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardioösvényt alakítottak ki a budai Normafánál. Az új rekreációs utat – melyet Beer Miklós püspök áldott meg szeptember 18-án – az átadás után, vezetett séta keretében ki is próbálták a jelenlévők.

Huszonöt éves a budaörsi Mindszenty-iskola

57 perc 12 másodperc
Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola. A jubileumi tanévnyitón Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét az intézményben egykor és ma is szolgáló paptestvéreivel.

Felszentelték az új haranglábat Nyírlugos-Szabadságtelepen

1 óra 38 perc
Új haranglábat, valamint a templombelsőt díszítő új ikonokat szentelt meg Nyírlugos Szabadságtelep városrészén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök szeptember 16-án.

Ferenc pápa a xenofóbia, a rasszizmus és a populizmus veszélyeire figyelmeztetett

2 óra 21 perc
Ferenc pápa szeptember 20-án fogadta a „Xenofóbia, rasszizmus és populista nacionalizmus a globális migráció összefüggésében” című nemzetközi konferencia résztvevőit.

Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 21-én

2 óra 55 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

3 óra 3 perc
A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvár-főzést.

Mária neve napi búcsút ünnepeltek a jásdi Szentkútnál

3 óra 38 perc
Márfi Gyula veszprémi érsek mutatta be a Mária neve napi búcsúi szentmisét szeptember 16-án, vasárnap délelőtt a Veszprém megyei Jásdon, a Szentkútnál.

A pápa a Szeplőtelen Szűz Fiai szerzeteskongregációhoz: Legyetek a fiatalok útitársai!

4 óra 26 perc
A pápa szeptember 20-án fogadta a Vatikánban a Szeplőtelen Szűz Fiai kongregáció 150 tagját. Arra bátorította a szerzeteseket, hogy álljanak az ifjú nemzedék mellé, követve 150 éve elhunyt alapítójuk, Tiszteletreméltó Giuseppe Frassinetti példáját.

Püspöki látogatás a Szarajevóban szolgáló magyar katonáknál

5 óra 11 perc
A Szarajevóban szolgáló EUFOR Kontingens szolgálatot teljesítő magyar katonáit látogatta meg egy székesfehérvári delegáció tagjaként Spányi Antal megyéspüspök szeptember 11-én.

Új tornacsarnok épült a kiskunfélegyházi Szent Benedek-iskolában

6 óra 3 perc
Félmilliárd forintos beruházással új tornacsarnokot építtetett a Pannonhalmi Főapátság a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményében. A létesítményt szeptember 19-én, szerdán adták át – közölte az MTI.

Etikai kódexükről tanácskoztak a szerzetesi fenntartású köznevelési intézmények szakemberei

6 óra 50 perc
Műhelykonferenciát tartottak a szerzetesi fenntartású köznevelési intézmények szeptember 6-án Budapesten a Szerzetesi Elöljárók Irodája és a Szerzetesi Köznevelési Csoport közös szervezésében. A tanácskozásnak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adott otthont.

Megjelent az Új Ember 2018. szeptember 23-i száma

7 óra 42 perc
Az Új Ember ez évi 38. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Szent Máté apostol és evangélista

8 óra 33 perc
A Máté név a latin Matthaeus és a görög Matthaiosz közvetítésével a héber Mattajból ered. Jelentése: „Jahve ajándéka” vagy „a hűséges”. A vám- és pénzügyőrök, bankárok, vámosok védőszentjére, Szent Máté apostolra és evangélistára emlékezünk ünnepén, szeptember 21-én.

A romániai katolikus püspökök felhívása a család védelmében

9 óra 30 perc
A Romániai Püspöki Konferencia őszi ülését Csíksomlyón tartották meg, szeptember 18. és 20. között. Az alábbiakban közöljük a főpásztorok felhívását, melyben a család fogalmáról szóló népszavazás tárgyában adtak.

Mai evangélium – 2018. szeptember 21.

11 óra 31 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 9,9–13

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

2018, szeptember 20 - 8:43du
Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

A romániai katolikus püspökök szorgalmazzák országuk alkotmányának módosítását

2018, szeptember 20 - 7:57du
A Romániai Püspöki Konferencia őszi ülését ezúttal Csíksomlyón tartották meg, szeptember 18. és 20. között. Az alábbiakban közöljük a testület sajtóközleményét, illetve a főpásztorok buzdítását.

Bonót, a U2 frontemberét fogadta a pápa

2018, szeptember 20 - 7:09du
Ferenc pápa szeptember 20-án délután a Szent Márta-házban fogadta Paul David Hewsont, művésznevén Bono Voxot. Az ír rockzenekar, a U2 frontembere támogatásáról biztosította a – gyermekek és fiatalok képzésével foglalkozó – Scholas Occurrentes pápai alapítvány nevelési misszióját.

Három katolikus pap is magyar állami kitüntetést vehetett át Csíkszeredában

2018, szeptember 20 - 6:34du
Magyarságért vállalt hivatásuk és a közösségért kifejtett tevékenységük elismeréseként hat egyházi és közéleti személyt részesített rangos állami kitüntetésben Áder János köztársasági elnök az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A díjakat szeptember 18-án adták át a csíkszeredai főkonzulátuson.

Egyházmegyei programokat is kínál a pécsi tanulófesztivál

2018, szeptember 20 - 5:45du
Szeptember 21–22-én másodszor szervezik meg Pécsen a tanulást középpontba állító rendezvénysorozatot, melyhez a Pécsi Egyházmegye több programmal csatlakozik. A Szent István téren felállított információs sátornál a katolikus oktatási és kulturális lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők.

Oldalak