Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 óra 43 perc

Szent István Rend díjban részesült Erdő Péter bíboros

1 óra 45 perc
Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat augusztus 20-án a Sándor-palotában.

Érseki szentmisével ünnepelték a kalocsai Szent István-templom búcsúját

2 óra 30 perc
Augusztus 19-én tartották a kalocsai Szent István király templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Márfi Gyula veszprémi érsek volt – tájékoztatott Fülöp Ernő.

Az Eucharisztia ünneplése 5.

3 óra 16 perc
Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

Száz éve született Mester István pápai prelátus

3 óra 58 perc
A római magyar zarándokház, a Szent István Ház elindulásának 50. évfordulóját és egyik létrehozója, Mester István pápai prelátus születésének 100. évfordulóját ünnepli augusztus 20-án.

Szent István király, Magyarország fővédőszentje

4 óra 43 perc
Első, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézzük fel liturgikus ünnepén, augusztus 20-án.

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

5 óra 12 másodperc
Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti kegyhelyre.

Emlékezés, megbocsátás béke témában tartottak nemzetközi ifjúsági összejövetelt Lengyelországban

2017, augusztus 19 - 8:44du
„A megbocsátás és az irgalom gesztusai nem választható lehetőség az Egyház számára, hanem önazonosságának alkotó része, ennélfogva kötelező” – mondta Wojciech Polak bíboros érsek, lengyel prímás augusztus 16-án, a Maximilian Kolbe alapítvány által szervezett nemzetközi találkozó végén Auschwitzban.

Az öröm a keresztény ember viselete – Böjte Csaba ünnepi gondolatai Szent István királyról

2017, augusztus 19 - 7:59du
Idén Szent István király ünnepén a budapesti bazilikánál Böjte Csaba ferences szerzetes tesz tanúságot hitéről, életéről. Ezúttal az ünnepről, a megmaradásról, az örömről és természetesen Szent István király példájáról beszélgettünk vele.

Szent István király ünnepe Pécsett

2017, augusztus 19 - 7:14du
A Pécsi Püspökség is Szent Istvánra emlékezik augusztus 20-án. Látható lesz a király csontereklyéje a bazilikában, és az ingyenes idegenvezetések középpontjában is az államalapító király személye áll.

Szentmisét tartanak a barcelonai Sagrada Família-bazilikában a terrortámadás áldozataiért

2017, augusztus 19 - 6:47du
Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt tíz órakor szentmisét mutat be a Sagrada Familia-bazilikában Juan José Omella bíboros, barcelonai metropolita érsek a csütörtöki terrortámadás áldozataiért – szerepel a barcelonai érsekség honlapjának pénteki közleményében.

Parolin bíboros államtitkár Oroszországba látogat

2017, augusztus 19 - 6:07du
Augusztus 21. és 24. között Pietro Parolin bíboros államtitkár – a moszkvai állami vezetés meghívására – hivatalos látogatást tesz Oroszországban. Útjára elkíséri Visvaldas Kulbokas prelátus, nunciatúrai tanácsnok, a Szentszék államközi kapcsolatokkal foglalkozó munkatársa.

Püspöki szentmise a negyedévszázados zalabaksai templom ünnepén

2017, augusztus 19 - 5:29du
Huszonöt évvel ezelőtt szentelték fel a zalabaksai templomot, a Világ Királynőjének oltalmába ajánlva. Az évforduló alkalmából augusztus 19-én hálaadó szentmisét mutatott be Zalabaksán Székely János megyéspüspök, az esperesi kerület papjainak koncelebrálásával.

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 19-én

2017, augusztus 19 - 5:15du
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Kiengesztelődés, béke és szeretetközösség – Roger testvérről halálának évfordulóján

2017, augusztus 19 - 4:45du
Tizenkét évvel ezelőtt, 2005. augusztus 16-án gyilkolta meg egy megbomlott elméjű nő Roger Schütz testvért a vesperás imádkozása alatt. A Taizéi ökumenikus közösség alapítójára Charles Eugène testvér, egyik társa emlékezett a Vatikáni Rádióban adott interjúban.

Örök értékek vonzásában

2017, augusztus 19 - 4:00du
Szent István király, Magyarország fővédőszentje – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 7,24–29)

Nemzetközi ökumenikus tábort tartottak fiataloknak Loretóban

2017, augusztus 19 - 3:24du
A II. János Pál Pápa Ifjúsági Központ nemzetközi ökumenikus tábort szervezett július 21. és 28. között az olaszországi Loretóban, amelyen tizennyolc magyar görögkatolikus fiatal is részt vett.

A kommunista és náci diktatúrák áldozatainak emléknapjára készülnek Tallinnban

2017, augusztus 19 - 3:14du
Az európai tagállamok igazságügyi miniszterei, a totalitarizmus áldozatainak emlékét őrző szervezetek, állami és magánintézmények képviselői augusztus 23-án az észt fővárosban megemlékeznek az áldozatokról, és a diktatúrák bűntetteit tanulmányozzák.

Szent István király élete volt a fő témája a pozsonyi katolikusok idei gyerektáborának

2017, augusztus 19 - 2:53du
Augusztus 14. és 18. között, az egész év folyamán rendszeresen találkozó fiatalok vezetésével tartották a pozsonyi magyar katolikus közösség nyári gyerektáborát, melynek idén – Jóka és Morvaszentjános után – Szentgyörgy település adott otthont.

Püspöki szentmise a váci székesegyház ünnepén

2017, augusztus 19 - 2:21du
Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelték fel a váci székesegyházat. Ennek emlékére augusztus 18-án ünnepi szentmisét mutatott be a dómban Beer Miklós megyéspüspök.

Clairvaux-i Szent Bernát apát és egyháztanító

2017, augusztus 19 - 1:36du
A „mézajkú doktor”-ra, a méhészek, a gyertyaöntők, a haldoklók patrónusára emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 19-én. Szent Bernáthoz gyermekbetegségek, megszállottság, dögvész, viharok idején is fohászkodnak.

Oldalak